Blažek (TOP 09): Musíme ovlivnit svět kolem nás

08.08.2017 14:24

Již možná více než tři roky slýchávám od svých spolužáků a kamarádů, že nemají koho volit.

Blažek (TOP 09): Musíme ovlivnit svět kolem nás
Foto: TOP 09
Popisek: Oskar Blažek

Přes veškerou nespokojenost se současným stavem politické scény v naší zemi tu prý není žádná strana, která by přesvědčila mladé liberální voliče o tom, že je tou pravou stranou, která jim pomůže připravit lepší budoucnost. Všechno to potom vede k tomu, že se my mladí nevyjádříme vůbec, není o nás slyšet a tím pádem nikoho nezajímáme.

Taky jsem dřív, jakožto mladý proevropský liberál s progresivními názory, dost tápal a hledal tu pravou stranu pro mě. Potom jsem si však uvědomil, že s lidmi z TOP 09 mám mnohé společné, a tak jsem se rozhodl do toho jít naplno a prostě i uvnitř naší strany prezentovat své názory. Názory, jako že Evropská unie je naše budoucnost, ve které můžeme napříč cestovat bez zbytečných komplikací, že homosexuálové můžou dát stejně lásky adoptovanému dítěti jako pár, který se skládá z muže a ženy. Postoje, ve kterých, stejně jako já, nebudeme xenofobní jen kvůli nějakým zastaralým předsudkům. 

Při čtení těchto slov asi kdekoho napadne, proč nezaložit zcela novou liberální stranu, která by byla zcela orientovaná právě na nás. Proč se ale zase tříštit, když můžeme síly spojovat? Různorodost názorů uvnitř TOP 09 a různorodost jejích kandidátů není naše slabina, naopak. Společně vytváříme zajímavý celek vhodný pro více skupin obyvatelstva. Všechny nás ale spojuje úcta ke svobodě a ochota se za ni prát, spojují nás principy demokratické společnosti. Jsem rád, že jsem na kandidátce s konzervativci, stejně tak jako s lidmi, se kterými mě dělí několika generační rozdíl.

Z téhle plejády kandidátů si každý může vybrat takového kandidáta, který je  mu nejblíže.

OSKAR BLAŽEK, KANDIDÁT DO PSP ČR 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…