Blišťanová (TOP 09): Tylova ulice již brzy v novém

08.02.2021 16:47

V posledních dnech se objevují stížnosti na propady v komunikaci ul. Tylova. V loňském roce zde proběhla pokládka kanalizace, jejímž realizátorem byly Vak - Vodovody a kanalizace Jesenicka, a.s. Výkop měl být v zimním období pravidelně dosypáván.

Blišťanová (TOP 09): Tylova ulice již brzy v novém
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Po upozornění místními obyvateli však bylo zjištěno, že se tak neděje. Vedení města proto okamžitě zahájilo potřebné kroky. Vak byl upozorněn na důsledky neplnění povinností při nakládání s majetkem města. Vedení společnosti přislíbilo, že dojde k nápravě. Pravidelné dosypání a následná kontrola a údržba bude probíhat na náklady společnosti, a to dvakrát do týdne (úterý a pátek).

Dosypávání je pouze provizorním řešením. Ulice Tylova je součástí III. etapy regenerace sídliště 9. května, která zahrnuje rekonstrukci chodníků, cest, veřejného osvětlení a úpravu zeleně, včetně dodání nového mobiliáře. Formální zahájení stavebních prací proběhlo již v září loňského roku, po přerušení v zimním období, se dělníci znovu vrátí na jaře letošního roku. „Prosíme občany o trpělivost. Nově zrekonstruovaná ulice bude již v létě,“ uvedla Zdeňka Blišťanová, starostka města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).