Bobošíková: Nechceme, aby byli pracující občani do nekonečna odíráni

15.10.2013 7:23

Dopis Ing. Oldřichu Pospíšilovi, předsedovi Svazu důchodců České republiky

Bobošíková: Nechceme, aby byli pracující občani do nekonečna odíráni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková předsedkyně volebního bloku Hlavu vzhůru

Vážený pane předsedo,

jako předsedkyně volebního bloku HLAVU VZHŮRU si dovoluji tímto dopisem navázat na naši dlouhodobou spolupráci, kterou jsme zahájili v době, kdy jsem vedla politickou stranu SUVERENITA – Blok Jany Bobošíkové. Tato strana v předčasných volbách samostatně nekandiduje, stala se součástí volebního bloku HLAVU VZHŮRU, v čele kterého nyní stojím. Jsme politické uskupení, které spojuje upřímná starost o budoucnost České republiky a svorníkem našeho bloku je úcta k dnes tak opomíjeným hodnotám jako jsou práce a zodpovědnost, rodina a mezigenerační soudržnost, odvaha a vlastenectví.

O tom, že blok HLAVU VZHŮRU má upřímnou snahu pomáhat našim seniorům, svědčí ostatně i fakt, že lídr naší kandidátky v Praze, pan Bohumil Zoufalík, starosta MČ Praha 10, je v současné době ve velmi úzkém kontaktu s Vaším místopředsedou, panem Františkem Práškem, se kterým intenzivně spolupracuje na zachování slev v pražské MHD pro seniory.

Před nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky si Vás dovoluji informovat o některých opatřeních, která prosazujeme v našem volebním programu a která by mohla zlepšit životní podmínky seniorů. Volební blok HLAVU VZHŮRU chce snížit základní sazbu DPH na 15%, zavést nulovou DPH na léky a inkontinenční pomůcky, snížit ceny paliv a energií a zrušit daň z převodu nemovitostí.

Velmi si vážíme všech, kteří pracují, a nechceme, aby byli do nekonečna odíráni. Proto prosazujeme znovuzavedení slevy na dani pro pracující důchodce ve výši 24 840,- Kč. Rovněž zavedeme slevu pro daně z příjmu +15 160,- Kč. Senior, který si přivydělává k důchodu, tak ročně získá navíc 40 000 korun.

Věřím, že se Svazem důchodců České republiky budeme i nadále úzce spolupracovat.

s pozdravem

Ing. Jana Bobošíková

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: HLAVU VZHŮRU!

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi