Bohbot: Kam až klesly USA? Pravda o smrti šéfa Al Kajdá

06.08.2022 15:27 | Tisková zpráva

Všichni slaví zabití Aymana al Zawahiri, dlouholetého šéfa teroristické organizace Al Kajdá. Chválí Američany za perfektní sběr informací a dokonalé provedení. Ačkoliv operace samotná nebyla špatná, přestože CIA nejsou ani zdaleka Mossad, a její výsledek určitě splnil očekávání jejích plánovačů, je tady několik ALE ... Ačkoliv smrt al Zawahiriho byla více než spravedlivá, načasování a provedení útoku je ve skutečnosti více než nešťastné.

Bohbot: Kam až klesly USA? Pravda o smrti šéfa Al Kajdá
Foto: Archiv D. Bohbota
Popisek: Bezpečnostní expert David Bohbot

Tak především velká hrozba s názvem Al Kajdá už v podstatě zmizela. Je v tom případě likvidace jejího šéfa opravdu takovým úspěchem? Podle mě to tak není. Smrt Al Zawahiriho ve skutečnosti odhaluje slabost USA pod vedením prezidenta Bidena. Al Zawahiri byl už dlouho jen směšnou figurkou a Al Kajdá pod jeho vedením byla slabší a slabší. Přenechala svůj „životní prostor“ ISIS, který se po fiasku NATO v Afghánistánu vrátit a zabral pro sebe nejvyšší příčky světa terorismu. Brilantní architekt největšího teroristického útoku v historii, 11. září 2001, který naplánoval a provedl vraždu více než 3000 nevinných lidí a dostal Ameriku na kolena, už nic neplánoval, byl nemocný a hlavně, nebyl už inspirací a magnetem pro mladé džihádisty na celém světě.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29283 lidí

Proč tedy bylo potřeba ho zabít? Byl to zoufalý pokus ukázat, že Amerika je stále silná? Od pádu Afghánistánu a útěku americké armády se Al Zawahiri přestal schovávat. Informace o tom, kde je a co dělá, byly volně dostupné. Nedávno se dokonce objevila veřejně dostupná zpráva o jeho přítomnosti v Afghánistánu pod patronací Talibanu, jehož vedení se spoléhalo na mírovou dohodu z katarského Dauhá z února 2020.

Jediné, co Al Zawahiri uměl skutečně dobře, bylo sbírání peněz pro Al Kajdá. Vím, že sbírání peněz je velice nebezpečné, ale vím také, že teď bude mít kterýkoliv nástupce Al Zawahiriho podstatně jednodušší práci a sežene jich mnohem víc. Ve jménu odkazu nového Šahída, svatého, Aymana Al Zawahirho. Američané z něho svým činem vytvořili kun, legendu a svatého. Naštvali Taliban, který se snažil v poslední době neprovokovat západ a příliš se neangažoval v terorismu.

Američané ukázali, že pro ně žádné dohody neplatí. To není pro USA dobré. A co je ještě horší, zabitím Al Zawahiriho otevřeli cestu k moci jeho nástupci, silnějšímu a nebezpečnějšímu, možná schopnému probudit dosud skrývané emoce u milionů mladých radikálních muslimů po celém světě.

Hrozby radikálního Islámu nikdy nezmizly. Jejich nositelé na západě si jen udělali „technickou přestávku“ na přeskupení a posílení. Silné subjekty, jako muslimské bratrstvo a další, se připravují na smrtící návrat, a my jsme jim tímto útokem jen pomohli.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…