Bojko (JAP): Léčba Isoprinosinem zvyšuje třikrát až čtyřikrát šanci pacienta s covidem na přežití

06.05.2021 19:58

Interpelace na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 6. května 2021na premiéra Babiše ve věci Isoprinosine.

Bojko (JAP): Léčba Isoprinosinem zvyšuje třikrát až čtyřikrát šanci pacienta s covidem na přežití
Foto: Marian Bojko
Popisek: Marian Bojko

Dobrý den, pane premiére. Pro účinný lék na covid hledíme většinou s nadějí do budoucnosti, přitom možná už dávno existuje. Řeč je o Isoprinosinu, 50 let starém léku.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Zřejmě nejviditelnějším propagátorem Isoprinosinu je vakcinolog Jiří Beran z Centra očkování a cestovní medicíny v Hradci Králové. Řada lékařů lék využívá a považuje ho účinný. Měl jsem možnost si prohlédnout klienty Domova pro seniory v Litovli, kde se virus vyskytl, a projít si jejich záznamy. Ukázalo se tam, že člověk bez příznaků, avšak s pozitivním PCR testem by měl Isoprinosine dostat co nejdříve, nečekat s tím. V opačném případě to totiž často končilo hospitalizací - shrnul Beran svou zkušenost ze zařízení, kde se vloni v červnu nakazilo nejméně 12 klientů. Nabudit Isoprinosinem imunitu už zpočátku je prý důležité zejména u lidí starších 65 let. Lék Isoprinosine poté předepsala dvaceti lidem i lékařka nakažených z Domova seniorů v Litovli na Olomoucku a prý zabral.

Víte, kolik umírá v České republice nakažených nad 85 let? Ve věkové kohortě 85+ onemocnělo do konce minulého týdne 430 osob a 119 zemřelo. Umírá každý třetí člověk, řekl Beran. V případě litovelského domova seniorů se ale statistiky nepotvrdily. Z 20 seniorů, kterým ošetřující lékařka Isoprinosine hned po prvních příznacích předepsala, nepodlehl nemoci ani jeden. Ti lidé byli ve věku 87 až 94 let. Byli to tedy lidé polymorbidní. Dalo se počítat s tím, že zemřou. Lék začali užívat a z těch 20 sice muselo být sedm hospitalizováno pro zápal plic, ale všichni se do domova důchodců vrátili živí a zdraví, popsal Beran, podle kterého je lék účinný na každou respirační virovou infekci.

Do veřejného prostoru unikly nedávno informace zaměstnanců ÚZIS a SÚKL o skutečné účinnosti Isoprinosinu s tím, že léčba Isoprinosinem zvyšuje třikrát až čtyřikrát šanci pacienta s covidem na přežití. To znamená, že v této zemi zemřelo zbytečně až 20 tisíc lidí. To jsou velmi závažné informace, které by ve finále mohly vést k obvinění mnoha lidí z podílu na smrti těchto zbytečných obětí. Jakým způsobem hodláte s těmito informacemi naložit?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.