Borecký (STAN): Rada dala zelenou záměru vybudovat cyklostezku mezi Kladnem a Prahou

26.12.2021 15:11 | Tisková zpráva

Rada Středočeského kraje schválila na dnešním zasedání projektový záměr na akci „Kladenská drážní cesta“. Záměrem je vybudovat bezpečnou cestu pro bezmotorovou dopravu v trase Praha – Kladno a spojit tak hlavní město s největším městem Středočeského kraje. Nová stezka pomůže rozvinout rekreační potenciál území podél železniční trati a zajistí chybějící vazby v území. Současně zlepší dostupnost obcí k zastávkám na železniční trati. Předpokládané náklady na přípravu a realizaci projektu dosahují výše 467 milionů korun.

Borecký (STAN): Rada dala zelenou záměru vybudovat cyklostezku mezi Kladnem a Prahou
Foto: STAN
Popisek: STAN

Chráněná cesta pro bezmotorovou dopravu bude umístěna v blízkosti železniční trati Praha – Kladno a využije těch úseků traťového tělesa, které budou po modernizaci trati opuštěny. „Akce Kladenská drážní cesta má vyhotovenou technickou prověřovací studii z roku 2020, jejímž objednatelem bylo Statutární město Kladno. Z této studie také vychází odhad nákladů akce. Skutečné náklady však budou známy až po skončení výběrového řízení na zhotovitele. Projekt bychom rádi připravovali v úzké spolupráci s dotčenými městy a obcemi na trase a také Správou železnic“ vysvětluje radní pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký.

Po vybudování předmětného úseku by bylo možné prodloužit dálkovou cyklotrasu č. 1 Praha – Brno - Skalice z Prahy dále směrem na západ tak, aby vedla v úseku Praha - Kladno po plánované Kladenské drážní cestě a dále do Plzeňského a Karlovarského kraje, kde by se napojila na cyklotrasu č. 6.

Fyzická realizace stavby se předpokládá v letech 2024-2026 a bude úzce navázána na modernizaci železniční trati Praha – Kladno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…