Borůvka (ANO): Bezpečnost a plynulost silničního provozu v obci Dolany je třeba zlepšit

01.09.2015 4:31

Dolany u Jaroměře - zlepší se bezpečnost a plynulost silničního provozu v této vysoce frekventované obci, která leží u silnice I. třídy I/33 a denně tudy projede tisíce vozidel?

Borůvka (ANO): Bezpečnost a plynulost silničního provozu v obci Dolany je třeba zlepšit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vzhledem k tomu, že v obci jsou u této komunikace zřízeny školy, školky a další instituce, které jsou občany hojně využívány, je zapotřebí zklidnit provoz vozidel a usměrnit řidiče, kteří často nerespektují povolenou maximální rychlost.

Již před dvěma roky jsme zahájili jednání s bývalými zastupiteli obce, abychom nainstalovali zpomalovací zařízení. V té době se jako řešení nabízelo vybudování přechodu pro chodce s poptávkovým semaforem s radarovým zařízením. V té době bylo provedeno autorizovanou společností zkušební měření a bylo zjištěno, že více jak 78,8 % řidičů překročilo povolenou rychlost!

Nyní se obci buduje nová kanalizace, proto byl projekt odložen s tím, že jej budeme realizovat s výstavbou nových chodníků, jakmile bude kanalizace hotová. Mezi tím se však změnily technologické možnosti a na základě jednání se starosty Dvora Králové nad Labem a Jaroměře rozhodlo Zastupitelstvem obce Dolany, že zahájí přípravy projektu a instalace průjezdových radarů v součinnosti s Městským úřadem Jaroměř, odborem dopravy. Vybudováním průjezdového měření snížíme rychlost projíždějících vozidel, zabezpečíme větší bezpečnost místním občanům, přispějeme ke zlepšení podmínek bydlení snížením hluku a také k prevenci kriminality.

Jan Borůvka, předseda Oblastní organizace ANO Náchod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.