Bouda (KDU-ČSL): Hřiště se připravují na sezónu

16.03.2023 5:35

Dětská hřiště napříč městem připravujeme na jarní sezónu. Jako každý rok jsme nechali vyměnit písek ve všech 35 pískovištích města, čistíme pryžové povrchy a opravujeme nevyhovující prvky. Nově vybavené hřiště pro nejmenší děti je na Východě před ZŠ Větrná a děti už si hrají také na zmodernizovaném hřišti ve Štěpnicích.

Bouda (KDU-ČSL): Hřiště se připravují na sezónu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Staré, vysloužilé prvky postupně obměňujeme za nové, odolné a atraktivní. Kompletní výměna herních prvků proběhla nedávno ve Štěpnicích u nákupního centra. Hřiště jsme v březnu zpřístupnili dětem. Jsou zde herní prvky pro nejmenší, a to  nízká sestava s tunelem a skluzavkou, bagr v písku i houpadla. Větší děti určitě potěší dva kolotoče a houpačky.  Na jaře přidáme ještě lavičky k herním prvkům pro nejmenší. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

„Z důvodu možného budoucího přesunu dětského hřiště v důsledku plánované rekonstrukce prostranství před nákupním centrem byla zvolena dopadová plocha kačírek a nechali jsme nainstalovat zatravňovací rohože. Kotvení herních prvků je provedeno tak, aby prvky nebyly budoucím přesunem poškozeny,“ informoval místostarosta města Čestmír Bouda.

V minulých dnech bylo také rozšířeno centrální hřiště na Východě. U Základní školy Větrná již v roce 2019 vzniklo dětské hřiště pro děti školního věku. Nyní jsme sem přidali herní prvky pro nejmenší. Dominantním prvkem je multifunkční loď s tunelem, pískovištěm a skluzavkou. Na lodi najdete spoustu vychytávek a interaktivních prvků, jako kbelík na řetězu s kyblíkem, kormidlo, dalekohled nebo kompas. Dále je na hřišti nízká houpačka pro nejmenší, edukační panel s houpačkou, kládová houpačka a houpadlo žralok.

„V opravách starých hřišť budeme v dalších měsících pokračovat. Na sídlišti Východ budou odstraněny vysloužilé dřevěné herní prvky. Do budoucna plánujeme revitalizace dětských hřišť na ulici Derflanská a Sadová. Vznik nového dětského hřiště plánujeme v Jarošově v lokalitě U Bagru,“ vyjmenoval Bouda.

Ve městě provádíme postupné opravy a výměny starých prvků za nové na všech hřištích. „Samozřejmě ne všechno lze udělat hned a najednou, ale pracujeme na tom, abychom se s vysloužilými prvky na hřištích nadobro rozloučili a pro děti na hřištích zajistili kvalitu a bezpečnost. V oblasti revitalizací dětských hřišť často spolupracujeme s místními komisemi, které nám pomáhají s plánováním a slouží jako poradní orgán,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.  Na místní komise se mohou obracet se svými podněty, nápady a postřehy také všichni občané města, kontakty jsou k dispozici na webu města nebo v tomto článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.