Bouda (KDU-ČSL): Hřiště se připravují na sezónu

16.03.2023 5:35

Dětská hřiště napříč městem připravujeme na jarní sezónu. Jako každý rok jsme nechali vyměnit písek ve všech 35 pískovištích města, čistíme pryžové povrchy a opravujeme nevyhovující prvky. Nově vybavené hřiště pro nejmenší děti je na Východě před ZŠ Větrná a děti už si hrají také na zmodernizovaném hřišti ve Štěpnicích.

Bouda (KDU-ČSL): Hřiště se připravují na sezónu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Staré, vysloužilé prvky postupně obměňujeme za nové, odolné a atraktivní. Kompletní výměna herních prvků proběhla nedávno ve Štěpnicích u nákupního centra. Hřiště jsme v březnu zpřístupnili dětem. Jsou zde herní prvky pro nejmenší, a to  nízká sestava s tunelem a skluzavkou, bagr v písku i houpadla. Větší děti určitě potěší dva kolotoče a houpačky.  Na jaře přidáme ještě lavičky k herním prvkům pro nejmenší. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

„Z důvodu možného budoucího přesunu dětského hřiště v důsledku plánované rekonstrukce prostranství před nákupním centrem byla zvolena dopadová plocha kačírek a nechali jsme nainstalovat zatravňovací rohože. Kotvení herních prvků je provedeno tak, aby prvky nebyly budoucím přesunem poškozeny,“ informoval místostarosta města Čestmír Bouda.

V minulých dnech bylo také rozšířeno centrální hřiště na Východě. U Základní školy Větrná již v roce 2019 vzniklo dětské hřiště pro děti školního věku. Nyní jsme sem přidali herní prvky pro nejmenší. Dominantním prvkem je multifunkční loď s tunelem, pískovištěm a skluzavkou. Na lodi najdete spoustu vychytávek a interaktivních prvků, jako kbelík na řetězu s kyblíkem, kormidlo, dalekohled nebo kompas. Dále je na hřišti nízká houpačka pro nejmenší, edukační panel s houpačkou, kládová houpačka a houpadlo žralok.

„V opravách starých hřišť budeme v dalších měsících pokračovat. Na sídlišti Východ budou odstraněny vysloužilé dřevěné herní prvky. Do budoucna plánujeme revitalizace dětských hřišť na ulici Derflanská a Sadová. Vznik nového dětského hřiště plánujeme v Jarošově v lokalitě U Bagru,“ vyjmenoval Bouda.

Ve městě provádíme postupné opravy a výměny starých prvků za nové na všech hřištích. „Samozřejmě ne všechno lze udělat hned a najednou, ale pracujeme na tom, abychom se s vysloužilými prvky na hřištích nadobro rozloučili a pro děti na hřištích zajistili kvalitu a bezpečnost. V oblasti revitalizací dětských hřišť často spolupracujeme s místními komisemi, které nám pomáhají s plánováním a slouží jako poradní orgán,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.  Na místní komise se mohou obracet se svými podněty, nápady a postřehy také všichni občané města, kontakty jsou k dispozici na webu města nebo v tomto článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…