Bouška (Volby pro Mladou Boleslav): Asistenti prevence kriminality zůstanou v ulicích

16.12.2022 19:58

Město na jejich činnost získalo 13 milionů korun

Bouška (Volby pro Mladou Boleslav): Asistenti prevence kriminality zůstanou v ulicích
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Projekt asistentů prevence kriminality bude v Mladé Boleslavi pokračovat s podporou z Evropské unie a státního rozpočtu i v letech 2023 až 2025. Město uspělo se žádostí z Operačního programu Zaměstnanost+ a získalo téměř 13 milionů korun.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35222 lidí
„Asistenti přispívají k pořádku v ulicích a zvyšování pocitu bezpečí již od roku 2017. Jsem rád, že díky nově schválené žádosti můžeme navázat novým projektem a navíc bez výrazné zátěže pro městský rozpočet, což je obzvlášť v této náročné době zásadní,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Stěžejní činností asistentů prevence kriminality je dohled na přechodech pro chodce u základních škol, práce s bezdomovci a nepřizpůsobivými občany, dohlížení na udržování veřejného pořádku, sběr použitých injekčních stříkaček nebo preventivní působení v rizikových lokalitách města.

Hlavními cíli jejich práce je posílení bezpečnosti, zajištění veřejného pořádku a zvýšení kvality občasného soužití. Jejich činnost koordinuje Městská policie Mladá Boleslav. Z projektu budou financovány mzdy 14 asistentů prevence kriminality.

Projekt má v Mladé Boleslavi historii od roku 2017, tehdy ještě pod názvem Asistenti bezpečného města. V lednu 2020 začalo tříleté dotační období asistentů prevence kriminality, město na ně získalo 14 milionů z Evropské unie a další dva miliony ze státního rozpočtu.

„Na navazující tříletý projekt pro období 2023-2025 s celkovým rozpočtem 14,4 milionu korun se nám podařilo vyjednat z Evropské unie a státního rozpočtu téměř 13 milionů. Jde o získané prostředky mimo Integrované teritoriální investice z tzv. individuálních výzev. V rámci ITI Mladá Boleslav jsou také vyčleněné prostředky na tuto oblast a město se bude snažit získat je na financování zbývajících asistentů. Pro rozpočet města je to tedy příznivá zpráva,“ upřesnil první náměstek Bouška. Spoluúčast města na projekt asistentů prevence kriminality bude v příštích třech letech přibližně 1,4 milionu korun.

Město podalo žádost o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost+ v září 2022. Projekt úspěšně prošel formálním i věcným hodnocením a zbývající administrativa by měla být dokončená v nejbližších týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…