Břížďala (Piráti): Kraj podpoří letní T-CAMP pro talentované žáky

23.04.2022 12:12 | Zprávy

V polovině července pořádá Rada dětí a mládeže kraje Vysočina v Lukách nad Jihlavou další vědecko-technický tábor pro nadané žáky 2. stupně základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií.

Břížďala (Piráti): Kraj podpoří letní T-CAMP pro talentované žáky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

T-CAMP nabídne přibližně 20 volných míst a je příležitostí k setkání talentovaných dětí, zvyšuje jejich motivaci ke studiu technických oborů a prostřednictvím specifického programu, soutěží, odborných přednášek, exkurzí a dalších aktivit rozvíjí jejich vědomosti.  „Kraj Vysočina stejně jako v minulosti přispěje na částečnou úhradu nákladů spojených s ubytováním a stravováním žáků dotací ve výši 50 000 korun. Další peníze se organizátorům podařilo získat z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy,“ přibližuje krajský radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala a doplňuje, že tábor je unikátní v tom, že součástí přihlášky je pro účastníky i povinný motivační dopis.

Pátý ročník T-CAMPu se uskuteční v termínu 18.–22. 7. 2022 a zázemí najde ve vzdělávacím centru ERUDITO v Lukách nad Jihlavou. Kapacita je 24 míst a přednost mají děti s bydlištěm v Kraji Vysočina s tím, že se zohledňují účasti na olympiádách nebo jiných odborných soutěžích a nominace nebo ocenění v Talentu Vysočiny. „Účast na T-Campu je skvělou příležitostí pro žáky, kteří se mají možnost v letních měsících potkat a rozvíjet svůj talent. Akce nabízí nabitý program a řadu aktivit za přírodní vědy i technické obory,“ doplnil radní Břížďala.

Na pořádání tábora se podílí také Národní pedagogický institut, který se stará o odbornou část programu. Děti se i letos mohou těšit na praktické workshopy, exkurze ianejrůznější pokusy. V průběhu týdne budou také vytvářet vlastní prezentace, které společně s postřehy a zážitky představí svým rodičům a dalším hostům poslední táborový den.

Více informací o T-CAMPu ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.