Bruntál 2014: Bezpečnost, zaměstnanost, investice

13.09.2014 20:02

Bruntál 2014 je název sdružení nezávislých kandidátů, kteří v Bruntále kandidují společně s hnutím Starostové a nezávislí. Mají rozhodně na co navazovat – před čtyřmi lety uspěli a jejich lídr Petr Rys je v Bruntále starostou. Jaké vidí priority pro další čtyři roky?

Bruntál 2014: Bezpečnost, zaměstnanost, investice
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Pokud sdružení uspěje, hodlá se soustředit především na tři oblasti: bezpečnost, zaměstnanost a investice do majetku. „Jestliže bychom dostali šanci podílet se na vedení města, byla by pro nás hlavní prioritou bezpečnost všech slušných lidí. Chceme v oblasti bezpečnosti navázat na řešení, která již realizujeme a osvědčují se, konkrétně mám na mysli například další posílení městské policie o asistenty prevence kriminality,“ říká Petr Rys, který je současně krajským tajemníkem STAN.

„Zároveň bychom se chtěli v maximální možné míře podílet na udržení stávajících a pokud možno také na vytváření nových pracovních míst v Bruntále,“ zdůrazňuje. Pro řešení nezaměstnanosti, která je na Bruntálsku patrně nejpalčivějším problémem, vidí pět oblastí možných aktivit.

„Jednak je to získání finanční podpory státu na zpřístupnění a rozšíření nových průmyslových ploch, zejména ploch ve východní části města u silnice I/11 na Opavu. Druhým směrem je snaha spolupracovat s CzechInvestem tak, aby k nám směroval konkrétní zájemce o investování a podnikání,“ nastiňuje lídr bruntálského sdružení.

Třetí oblastí, pokračuje Petr Rys, je oslovování investorů například prostřednictvím korejské, německé, francouzské a dalších hospodářských komor. „Čtvrtým směrem je samozřejmě podpora stávajících firem a snaha vytvářet jim podmínky pro další rozvoj. A pátým sociální podnikání, které si rozhodně zasluhuje pozornost,“ doplňuje.

V případě investic se chce sdružení soustředit – mimo jiné – na udržování v co nejlepším stavu toho majetku, který byl v nedávné minulosti předmětem výstavby nebo rekonstrukce s vynaložením stovek milionů korun.

reklama

autor: Bruntál 2014

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.