Budil (Trikolora): V Trikoloře nebude místa pro klientelismus, intriky, zákulisní jednání

31.12.2021 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k cílům Trikolory.

Budil (Trikolora): V Trikoloře nebude místa pro klientelismus, intriky, zákulisní jednání
Foto: archiv I. Budila.
Popisek: Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D., DSc. je vysokoškolským pedagogem a politikem hnutí Trikolóra.

Vážení a milí přátelé,

dovolte mi, abych se s Vámi u příležitosti závěru roku 2021 podělil o několik myšlenek týkajících se příštích týdnů. Leden 2022 bude mít zásadní význam pro další existenci Trikolory jako hnutí, s nímž jeho zakladatelé spojili přání zásadně změnit poměry v České republice, osvobodit tvůrčí potenciál jejích obyvatel a rehabilitovat vlastenectví jako ušlechtilou, nosnou a moderní sílu jednadvacátého století.

Jestliže mi bude svěřena Vaše důvěra a stanu v čele Trikolory jako její předseda, neprodleně podniknu s týmem svých spolupracovníků několik klíčových organizačních a administrativních kroků. Pilířem Trikolory a základnou její hierarchie jsou místní organizace, které musí fungovat po celé zemi jako otevřené, živé a tvůrčí dílny přicházející s podněty a návrhy vztahujícími se ke specifickým potřebám daného regionu či různým celospolečenským otázkám a výzvám. Vitalita, osobnostní pestrost, iniciativa a masová základna místních organizací bude prubířským kamenem lidového, demokratického a meritokratického charakteru Trikolory, bez něhož strana postrádá smyslu a politické vůle. Konkrétním výrazem intelektuálního potenciálu místních organizací budou obměněné a doplněné odborné skupiny, na jejichž půdě se zrodí konkrétní plán radikální transformace České republiky ve zcela svrchovanou, svobodnou a prosperující zemi. Náš stát by měl být živoucím a jednoznačným důkazem toho, že předpovědi o neodvratitelném úpadku a dekadenci evropské společnosti byly mylné. Každý, kdo má co říct a může přispět znalostmi a zkušenostmi, bude v odborných skupinách vítán. Osobně se zaručím o to, aby v rámci Trikolory docházelo k neustálému proudění a výměně informací a pozitivní energie, které budou udržovat celý její organismus v chodu.

Bude mi ctí a mimořádnou poctou, jestliže budu moci spolupracovat s patrioty, moudrými, vzdělanými a čestnými lidmi, které jsem během svého působení v Trikoloře poznal, na výše uvedeném historickém a vlasteneckém úkolu. V Trikoloře nebude místa pro klientelismus, intriky, zákulisní jednání, nepoctivost, nepotismus, aroganci moci nebo kariérismus. Trikolora nebude uzavřeným kastovním klubem egocentrických jedinců opájejících se mocí a fanatismem davů, ale demokratickým, pracovitým, altruistickým a vlasteneckým společenstvím, jehož sjednocujícím étosem je práce pro vlast. Pokud se toto podaří, uspějeme a sestavíme příští vládu České republiky! 

Vážení a milí přátelé, přeji Vám hodně zdraví, štěstí, úspěchů a sil v roce 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.