Bureš (KSČM): Kam se schovat?

19.12.2014 21:47

Co dělat v případě konfliktu?

Bureš (KSČM): Kam se schovat?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Kam se schovat?

V dnešní zvláštní předvánoční neklidné době, kdy se slovo válka skloňuje čím dál častěji, se nemohu ubránit všetečné otázce. Kdyby to, nedej Bože, prasklo a od našich východních hranic se přesunula bojová fronta za naše domy a byty, kam se může obyvatelstvo schovat? Kde se můžeme ukrýt před případným chirurgickým bombardováním?

Objekty krytů civilní obrany jsou dávno zničené, rozebrané a nefunkční. Třeba u nás ve Štětí je snad pouze jeden v prostorách papírny. Je otázkou, zda funguje. Ostatní jsou zkrátka pryč…

V době, kdy se veřejně mluví o uzákonění odvodů na frontu, kdy se zvyšují výdaje na zbrojení, kdy náš soused (Polsko) nakupuje americké zbrojní systémy, staví přístavy pro válečné lodě, nové lazarety… Kdy v Rumunsku, Bulharsku jsou vojska USA (5.000 mužů) a o tom, co se děje na Ukrajině nebudu radši ani psát…. USA chtějí vyvolat válku s Ruskem na našem – Evropském – území. To si umí spočítat každé malé dítě. Osobně to chápu, protože jinak skončí hospodaření USA bankrotem. Rusko a Čína přestanou obchodovat v dolarech, které nyní mění za zlato… A bude konec.

Konec jedné světové velmoci a na ní napojených ekonomik, včetně EU.

Proto se snaží vyvolat nestabilitu v Evropě a donutit nás ke konfliktu. Dále prostřednictvím TTIP budou Evropu vysávat z posledních peněz, kterými si budou splácet svůj státní dluh – možná… Nebo budou více zbrojit?

Nechci se pouštět do předpovědi budoucnosti, ale co v této době dělá naše elita? Jak se stará o bezpečnost lidí? Havlisté, Pražská kavárna a Karlovi přisluhovači pouze hýkají a tleskají současné eskalaci konfliktu. Zaklínají se NATem, jako kdyby zapomněli na Mnichov 1938, kde nynější členové NATO nás prodali bez mrknutí oka. Na Jaltu 1943, kde nás přenechaly SSSR a v neposlední řadě připomínám rok 1968, kdy dělaly, že nevidí, neslyší…

Prezident se snaží mírnit napětí, ale naráží na domácí odpor… Sobotka mlčí… Stropnický chce dle nařízení NATO uzákonit odvody na vojnu (do války) a zvýšit rozpočet na armádu…

Zatím se nikdo nezajímá o nás. O obyčejné civilisty. Ostatně proč? Kdybychom to náhodou nepřežili, budeme nahrazeni přistěhovalci odjinud.

Svého času se nebetyčně plkalo o zúročení našeho západoslovanství a šanci být jakýmsi mostem Východ - Západ. Dnes jsme pevnou součástí Západu do té míry, do jaké si necháme diktovat v politice a hospodářství (v čestném postavení smetiště západní Evropy).

Naše jediná šance k přežití v rámci celoevropského konfliktu je ve snaze o nestrannost, neutralitu a vyváženost. Jinak vždy budeme pro někoho nepřítelem.

Závěrem vzkazuji majetnějším čtenářům: "Až budete z výše uvedených důvodů  emigrovat, tak pozdravujte ve Švýcarsku, to si republiku nikdy rozvracet nenechalo, ani zvenčí a natož zevnitř. Karel tam už tou dobou dávno bude."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.