ČSSD: Další miliarda pro opravy silnic v krajích pomůže hospodářskému růstu a zaměstnanosti. Ministr Ťok ji musí najít

12.02.2017 16:29

ČSSD trvá na tom, aby kraje letos dostaly na opravy silnic II. a III. tříd tři miliardy korun. Vláda to panu ministrovi uložila na svém jednání již 24. října 2016. Pan ministr Ťok vyzval dnešním vyjádřením premiéra Bohuslava Sobotku k tomu, aby mu tedy pomohl rozhodnout, která dálnice by se letos neměla stavět.

ČSSD: Další miliarda pro opravy silnic v krajích pomůže hospodářskému růstu a zaměstnanosti. Ministr Ťok ji musí najít
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Je to ten samý ministr Ťok, který není schopen vyčerpat peníze z EU, které má k dispozici? Je to ten samý ministr Ťok, který je následně není schopen poslat krajům a nyní chce omezovat výstavbu dálnic? Je to ten samý ministr Ťok,  rekordman v nečerpání peněz z Evropské unie, kvůli němuž se musel přijmout speciální zákon, aby vůbec bylo možné nějaké dálnice začít stavět? 
 
„Bohužel už jsme si trochu zvykli na to, že pan ministr má se svojí agendou trochu problémy. Když se vždy objeví nějaká potíž, může za ní nikdo jiný a někdo jiný ji má vyřešit,“ říká Jan Birke, volební manažer a odborný mluvčí pro dopravu ČSSD.

Tento týden pan ministr v souvislosti s rozvojem vysokorychlostních tratí uvedl, že ministerstvo přestane dělat studie a začne dělat nějaké konkrétní kroky. To jsou zlatá slova, doporučujeme postupovat stejně také v případě nalezení peněz pro opravu silnic II. a III. tříd. Kraje mají připravené projekty v rozsahu převyšujícím 4 miliardy korun, které mohou začít okamžitě realizovat. To pomůže hospodářskému růstu, i zaměstnanosti, peníze tedy musí pan ministr najít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…