ČSSD: Naše země slaví sladkých 30 let svobody

17.11.2019 12:17

Komentář na facebookovém profilu k výročí 17. listopadu

ČSSD: Naše země slaví sladkých 30 let svobody
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

17. listopadu 1989 se český národ statečně postavil bezpráví a teroru, který sužoval naši zem dlouhých 71 let. Neutuchající touha po svobodě vyústila v Sametovou revoluci. Ta odstartovala události, jež nám dnes umožňují žít volně ve svobodném státě. Nepromarněme možnost, kterou jsme si před 30 lety vybojovali! Važme si toho, co leckde ani zdaleka není samozřejmostí. Opatrujme naši svobodu jako oko v hlavě, vybojovat ji není lehké, udržet ji je pěkný oříšek.

Je co slavit! Už 30 let můžeme beze strachu vyjádřit vlastní názor, cestovat, kam se nám zlíbí, svobodně volit, studovat a pracovat. Nabytím dnes už samozřejmých práv a svobod jsme získali možnost angažovat se a měnit svět kolem nás. Udržet demokratický, spravedlivý a svobodný stát stojí nemálo sil, ale na jeho rozkvětu se může podílet skutečně každý z nás. Ať už u voleb nebo připomínáním národní historie.

Děkujeme všem, kteří se zasloužili o demokracii v naší krásné zemi. A za to, že dnes můžeme žít jako svobodní občané. Díky, že můžem!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.