ČSSD: Nepolitizujme Městský okruh, dostavme ho

25.09.2017 20:49

Klub pražských zastupitelů za ČSSD odmítá politizaci tématu dostavby Městského okruhu. Ten je potřeba především co nejrychleji dokončit. Zastupitelé za ČSSD proto nebudou hlasovat pro schválení programu mimořádného jednání zastupitelstva.

ČSSD: Nepolitizujme Městský okruh, dostavme ho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Řečí politiků kolem dokončení této zásadní stavby už bylo dost. Rada Hlavního města Prahy před nedávnem odsouhlasila záměr realizace veřejné zakázky na vyhotovení dokumentace k územnímu řízení, včetně zajištění inženýrské činnosti k získání územního rozhodnutí, pro dokončení severovýchodní části Městského okruhu v úseku Pelc Tyrolka – Balabenka – Štěrboholská radiála a to včetně realizace funkčně neoddělitelné stavby Libeňské spojky. Nyní je naším úkolem přispět k co nejrychlejšímu dokončení tohoto procesu. Politickými exhibicemi na zastupitelstvu tomu nepomůžeme,“ vysvětlil náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek (ČSSD), podle nějž cílem opozice není urychlení dostavby Městského okruhu, ale zviditelnění se před blížícími se volbami do Poslanecké sněmovny.

Dolínek zdůraznil, že ČSSD jednoznačně podporuje dostavbu Městského okruhu v trase, pro kterou již Praha má platné stanovisko EIA. Jedná se o soubor následujících staveb severovýchodní části okruhu:

  • Městský okruh, stavba číslo 0094 v úseku Balabenka – Štěrboholská radiála (5,7 km)
  • Městský okruh, stavba číslo 0081 v úseku Pelc Tyrolka – Balabenka (3,2 km)
  • Libeňská spojka, stavba číslo 8313 v úseku U Kříže – Vychovatelna (1,4 km)

Celková délka trasy souboru staveb je 10,2 km, z toho cca 5 km v tunelech ražených a hloubených. Jde o směrově rozdělenou místní sběrnou komunikaci o dvou jízdních pruzích v každém směru.

Předmětný úsek tvoří cca 30% z celkové délky 32 km celého MO. Soubor staveb severovýchodní části MO bude realizován v souladu se Strategickým plánem hl.m. Prahy a v souladu s koncepcí stávajícího Územního plánu hl. m. Prahy.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…