ČSSD nabízí pomoc lidem, kterým pandemie přinesla existenční problémy

27.05.2020 10:26

ČSSD společně s Českou asociací povinných podpisem memoranda o spolupráci rozjíždí projekt bezplatného poradenství pro lidi, kteří se díky dopadům koronavirové pandemie dostali či dostanou do vážných existenčních potíží a budou jim hrozit dluhové pasti či v nejzazším případě exekuce.

ČSSD nabízí pomoc lidem, kterým pandemie přinesla existenční problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

“Sociální demokracie tu byla vždy proto, aby pomáhala lidem v nouzi a prosazovala spravedlnost a solidaritu. Koronavirová pandemie těžce zasáhla ČR a bohužel také osudy konkrétních rodin a lidí. Právě jim chceme pomoci. Od pondělí 1.6.2020 ve spolupráci s Českou asociací povinných rozjíždíme v poslaneckých a senátorských kancelářích ČSSD napříč republikou bezplatné poradenství pro lidi, postiženými dopady COVIDu-19,” řekl předseda ČSSD Jan Hamáček. Zájemcům stačí kontaktovat příslušnou poslaneckou kancelář a dohodnout si termín pro svoji konzultaci. “Pilotně startujeme už od pondělka 1.6. v poslaneckých a senátorských kancelářích v Mladé Boleslavi, v Chebu a v Brně, pokračujeme 8.6. v Kladně, Brně a Karviné. Každý jeden člověk, kterému pomůže taková rada v těžké životní situaci či nasměrování v řešení jeho problému, bude dobrou zprávou pro celou naši společnost,” dodal Hamáček.

Garanty tohoto projektu za ČSSD jsou poslankyně Kateřina Valachová, která se problematice exekucí dlouhodobě věnuje, předseda poslaneckého klubu Jan Chvojka a senátor Miroslav Nenutil. Poskytovatelem poradenstvi bude zapsaný spolek Česká asociace povinných, jeho šéfka Denisa Rohanová k projektu uvedla: “Se sociální demokracií já osobně dlouhodobě spolupracuji, a proto jsme jako asociace přivítali poptávku, abychom pomohli při dluhovém poradenství. Bohužel z naší praxe víme, že ještě zcela neodezněly následky hospodářské krize z roku 2008 a nyní jsme v situaci, kdy musíme zvládat další. Obávám se, že ve vztahu k dlužníkům bude současná situace ještě horší a nás čekají perné měsíce.”

Termíny poraden v jednotlivých poslaneckých a senátorských kancelářích, stejně jako kontakty na ně, zájemci naleznou na webu ČSSD.

Bližší informace na webu ČSSD ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…