ČSSD zveřejňuje další výsledky historicky prvních primárek: Jihomoravský kraj a Plzeň-město

17.03.2016 6:27

První kandidátní listinu pro krajské volby má od členů strany schválenou ČSSD v Jihomoravském kraji. Hlasování potvrdilo, že funkci hejtmana bude obhajovat Michal Hašek. Že se členové ČSSD rozhodování o konečné podobě kandidátních listin aktivně účastní, ukázalo i další dnešní sčítání výsledků hlasování, tentokrát o kandidátce na senátorku v obvodu Plzeň-město.

ČSSD zveřejňuje další výsledky historicky prvních primárek: Jihomoravský kraj a Plzeň-město
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Pokud se týká Jihomoravského kraje, do Lidového domu dorazilo 1 512 obálek, což znamená, že se účast na prvních stranických primárkách v tomto případě přesáhla 52 % procent registrovaných členů. Limit minimální účasti pro platnost hlasování  byl tak překročen o 22 procent. Lídrem kandidátky byl potvrzen dosavadní hejtman Michal Hašek.

„Michal Hašek dostal podporu 64,84 % hlasujících. Sčítání hlasů probíhalo v souladu s pravidly, která stanovuje příslušný volební řád,“ potvrdil předseda komise pro korespondenční hlasování Petr Šikula.

„Jsem rád, že členové ČSSD na jižní Moravě schválili kandidátku pro krajské volby tak, jak byla navržena. Jihomoravský kraj se za osm let vlády ČSSD dokázal posunout na přední příčky mezi regiony ČR,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek a dodal: „Jsem přesvědčen, že v těchto volbách bude úspěšná pouze ta politická strana, která dobře rozumí problematice kraje, zná problémy regionu a nabídne recepty na jejich řešení. Pevně proto věřím, že v krajských volbách lidé ocení zkušenosti ČSSD, její kompetenci k vedení kraje i odvahu jít novými cestami.“

Schválení kandidátky přivítal také předseda KVV ČSSD v Jihomoravském kraji a náměstek hejtmana Roman Hanák: „Je dobře, že naši členové využili svého práva hlasovat a aktivně se zapojili do výběru našich kandidátů“ a zároveň popřál Michalu Haškovi ke zvolení krajským lídrem ČSSD do podzimních voleb.

Dnes proběhlo také sčítání hlasování o kandidátní listině sedmého senátního obvodu Plzeň město, u něhož účast  překročila 56 procent. Členové v hlasování potvrdili, že funkci senátorky bude na podzim obhajovat Dagmar Terelmešová.

„Dagmar Terelmešová, kterou v uplynulé době navrhly okresní organizace Plzeň-město, Plzeň-jih a další místní organizace, získala podporu 62,26 % členů stany v příslušném senátním obvodě,“ upřesnil předseda komise pro korespondenční hlasování Pavel Duchek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.