Cabicar (TOP 09): Kraj poskytne stipendia studentům specializovaných lékařských oborů

05.03.2020 9:41

Se zajištěním lékařského personálu v krajských nemocnicích pomáhá Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje prostřednictvím stipendií již od roku 2015.

Cabicar (TOP 09): Kraj poskytne stipendia studentům specializovaných lékařských oborů
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

Pro další dva roky krajští radní na tyto účely vyčlenili čtyři miliony korun z krajského rozpočtu. Záměr ještě musí schválit zastupitelé 23. března.

„Problémy se zdravotnickým personálem jsou v celé republice. V Královéhradeckém kraji tuto neuspokojivou situaci ve zdravotnictví dlouhodobě řešíme pomocí stipendií, o které je mezi mladými lékaři značný zájem. Jeden student může získat stipendium ve výši 100 tisíc korun, v případě oborů s akutním nedostatkem lékařů až 150 tisíc korun. Začínající lékaři se zavážou pracovat na akreditovaném pracovišti poskytovatele zdravotních služeb minimálně tři roky. Tímto způsobem se již podařilo pro práci v regionu získat více než 100 mladých lékařů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar.

Zdravotnický nadační fond aktuálně žádá kraj o čtyři miliony korun, které použije na výplatu stipendií. Program pro aktuální akademický rok fond vyhlásí v dubnu letošního roku. Zájemci o stipendium mohou žádosti podávat během dubna a května. Podané žádosti následně vyhodnotí a stipendia vyplatí v průběhu května a června.

Stipendia kraj vyplácí studentům, kteří po absolvování lékařské fakulty nastoupí do specializačního vzdělávání konkrétního lékařském oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…