Černoch (Úsvit): Zrušení poplatků vítám, zdravotní péče by měla být dostupná všem

03.07.2014 17:40 | Zprávy

Marek Černoch ke zrušení třicetikorunových poplatků

Černoch (Úsvit): Zrušení poplatků vítám, zdravotní péče by měla být dostupná všem
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Vláda odhlasovala zrušení regulačních poplatků v ambulancích a lékárnách. Jediným regulačním poplatkem tak zůstane 90 korun za návštěvu pohotovosti.

Jsem rád, že vláda odsouhlasila jeden z bodů programu hnutí Úsvit. Proto tento krok vítám, protože si myslím, že zdravotní péče by měla být dostupná všem. Lidem, kteří bohužel mají zdravotní problémy, se poplatky v ambulancích a lékárnách prodražovaly. Navíc vzhledem k tomu, že každý musí platit zdravotní pojištění, další platby nejsou na místě. Bylo avizováno, že výpadek příjmů bude kompenzován zvýšenými odvody za státní pojištěnce a změnou úhradové vyhlášky, takže stát o tyto prostředky nepřijde.

Devadesát korun za pohotovost podle mého názoru není zase tak velká částka, kterou by nebylo možné uhradit v případě nouze. Nesouhlasím také s názorem kritiků, že se důchodci budou kvůli zrušení poplatků vybavovat v čekárnách. Každý jednou zestárne a i on pak bude zdravotní péči ve větší míře potřebovat. Veřejné zdravotnictví je oblast, která má být dostupná všem občanům v nejlepší možné kvalitě, bez diskriminace a bez ohledu na to, zda-li je člověk bohatý nebo chudý.

Marek Černoch
poslanec Úsvitu za Středočeský kraj

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Green Deal

Dobrý den, obracím se na vás jako na zastánce tohoto paktu nebo co to je. Můžete mi říci, kde třeba většina z nás má brát peníze na auta bez spalovacích motorů? Neměla by tedy minimálně EU lidem na nová auta nějak přispět? Myslíte si, že si je lidé u nás, kteří vydělávají kolem 20 tisíc měsíčně moho...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skopeček (ODS): Chybělo nám ve volbách na vítězství necelých 2700 hlasů

4:32 Skopeček (ODS): Chybělo nám ve volbách na vítězství necelých 2700 hlasů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledku voleb ve Středočeském kraji.