Černochová (ODS): Hned po požáru v Náplavní ulici jsme začali přemýšlet, jak nejlépe poděkovat

16.02.2018 12:43

Slavnostní společenské setkání se složkami Integrovaného záchranného systému uspořádala 15. února na Novoměstské radnici městská část Praha 2. Osobním poděkováním a symbolickými dárky hasičům, policistům, záchranářům a dalším složkám Integrovaného záchranného systému tak samospráva Prahy 2 vyjádřila, jak moc si váží jejich profesionálního zásahu při lednovém požáru hotelu Eurostars David v Náplavní ulici.

Černochová (ODS): Hned po požáru v Náplavní ulici jsme začali přemýšlet, jak nejlépe poděkovat
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Starostka Prahy 2 Jana Černochová před 150 přítomnými ocenila zejména perfektní fungování celého systému v rámci spolupráce mezi jeho jednotlivými složkami. „Za sebe a své kolegy radní vám chci poděkovat a vyjádřit náš obdiv a úctu za to, s jakým nasazením zachraňujete lidské životy. Řadu z vás jsem viděla přímo na místě během požáru, s jak profesionálním a současně lidským způsobem jste zasahovali, a hned druhý den jsme začali přemýšlet, jakou formou vám máme poděkovat,“ řekla na setkání starostka Jana Černochová.

Každý z přítomných, který se podílel na zásahu, dostal od městské části jako věcný dar power banku. Nejhodnotnější dary, děkovací listinu a náramkové hodinky značky Prim s vyrytým poděkováním, obdrželi z rukou starostky velitelé jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému, kteří na místě zásahu řídili krizovou situaci. Jako první převzal za Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy dar jeho ředitel Roman Hlinovský (v zastoupení za Antonína Šustra, velitele zásahu), dále za Krajské ředitelství Policie hl. m. Prahy Zbyněk Vrba a za Zdravotnickou záchrannou službu hl. m. Prahy Jiří Kašok.

Poděkování patřilo i zástupcům Českého červeného kříže, Dopravního podniku hl. m. Prahy, oddělení krizového managementu Magistrátu hl. m. Prahy a ZŠ Botičská, která ve spolupráci s radnicí Prahy 2 pohotově nabídla náhradní ubytování evakuovaným hostům hotelu, byť nakonec nebylo využito.

Minutou ticha účastníci setkání uctili památku čtyř obětí, které navzdory profesionálnímu zásahu všech jednotek tragický požár hotelu bohužel nepřežily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny