Černochová (ODS): Nemíním uhnout ani o milimetr

23.12.2020 18:46

Komentář na facebookovém profilu k podepsání dvou zákonů o zbraní prezidentem Milošem Zemanem

Černochová (ODS): Nemíním uhnout ani o milimetr
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Roky práce, nesčetně hodin vyjednávání a stálo to za to! Udělali jsme pro zmírnění dopadů směrnice opravdu maximum možného a přidali i nějaký ten bonus.

Prezident republiky Miloš Zeman podepsal v pondělí oba zákony – novelu zákona o zbraních i nový zákon o nakládání se zbraněmi v některých případech ovlivňujících vnitřní pořádek nebo bezpečnost České republiky. Účinnost zákonů můžete očekávat patnáctým dnem po vyhlášení ve sbírce zákonů.

Děkuji všem, kteří se na nové legislativě podíleli. Bez vašich odborných podnětů, postřehů a připomínek by to prostě nešlo. Podařilo se nám tak společně vytvořit mj. možnost zavedení systému nových programů střelecké přípravy a mnoho dobrého pro střeleckou komunitu i de facto brannost obyvatelstva. Stát a občan si musejí důvěřovat a spolupracovat.

Doufám, že jsem vás opakovaně přesvědčila, že v otázkách obrany a bezpečnosti, v otázkách, jako jsou modernizace armády, rozvoj záloh i brannosti obyvatel nebo ochrana práv legálních střelců, nemíním uhnout ani o milimetr. V tom se nic nezmění ani v budoucnu. Nadále budu stát na straně legálních držitelů zbraní a děkuji za podporu všem, pro které je obhajoba legální držby zbraní také principiální záležitostí ochrany svobody, jako pro mě.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.