Černochová (ODS): Nestojíme o to, aby všechny naše základní školy byly stejné

04.10.2017 12:04

Dnes v deset hodin dopoledne starostka Prahy 2 Jana Černochová, spolu s ředitelkou školy Lenkou Bourovou, slavnostně přestřihla pásku u hřiště v ZŠ Botičská. Sportoviště bylo kompletně dokončeno v září. Žáci jej využijí zejména na volejbal, basketbal, kopanou a další míčové hry.

Černochová (ODS): Nestojíme o to, aby všechny naše základní školy byly stejné
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Hlavní práce při výstavbě nového hřiště se uskutečnily v letních měsících, v září pak byly dokončeny detaily – například osazení basketbalovými koši. Za hřiště Praha 2 zaplatila tři miliony korun. „Nyní už je hřiště plně funkční. Příští rok hodlá Praha 2 investovat do sousedního sportoviště – Botičská pak bude disponovat největším a nejnovějším sportovním areálem z našich základních škol,“ uvedla starostka Jana Černochová, pod niž oblast školství spadá.

„Nestojíme o to, aby všechny naše základní školy byly stejné. Snažíme se je podporovat, aby se naopak profilovaly plně podle svých preferencí a aby si tak rodiče pro své děti mohli vybrat tu školu, jejíž zaměření jim nejlépe vyhovuje,“ vysvětlila Černochová.

Právě ZŠ Botičská je přitom školou s jasným sportovním nasměrováním. Mimo jiné dlouhodobě spolupracuje s Bohemians Praha 1905 a každoročně pořádá fotbalový turnaj pro základní školy Prahy 2, nazvaný Klokan Cup. „Kromě klasických míčových her, jakými jsou kopaná a další, je nové hřiště určeno i pro florbal, který je dnes mezi dětmi opravdu populární,“ dodala starostka Prahy 2.

Městská část je zřizovatelem deseti základních škol, většina z nich má dlouhou tradici. ZŠ Botičská oslavila před dvěma roky již své 130. výročí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…