Černý (KSČM): Jiný metr občanovi, jiný Sobotkovi

20.04.2016 4:31

Jak jsme se v neděli dozvěděli, ČSSD Zdeňku Altnerovi nezaplatí 338 milionů korun a bude čekat na rozhodnutí Nejvyššího soudu.

Černý (KSČM): Jiný metr občanovi, jiný Sobotkovi
Foto: repro ČT
Popisek: Poslanec KSČM za Olomoucký kraj Alexander Černý

Pokud toto říkají řadoví členové této vládní strany, můžeme si říci, že jsou patrně neznalí zákonů. Pokud tato slova vyřkne premiér Sobotka, zdá se mi, že je něco špatného ve vnímání práv a povinností, které vyplývají ze zákonů České republiky. Rozhodně nepostupuje ČSSD podle platných zákonů.

Každý z našich občanů, pokud se dostane do obdobné, byť v menším finančním měřítku, nezáviděníhodné situace, musí plnit dle soudního rozsudku své povinnosti. Zřejmě však prominenti mají jiná pravidla. Altner vyhrál soudní spor v roce 2000, a to za předsedy ČSSD Miloše Zemana. Pak následovali další, kteří vedli tuto stranu: Špidla, Gross, Paroubek, Sobotka. Ani jeden z nich nepovažoval za nutné splnit podepsanou smlouvu a tím dostát závazkům, které podepsal ve smlouvě někdejší předseda Zeman. A tak se nezbývá, než zeptat: Je Sobotkův příklad novou metodou, jak mají občané postupovat v rámci prohraných soudních sporů, nebo bude vládní strana nadále hřímat o čestnosti, poctivosti a sama se chovat úplně jinak?

Dnešní justice se snaží rozhodovat spravedlivě, a tak by toto rozhodnutí měla přijmout i sociální demokracie.

Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…