Červíček (ODS): Královéhradecký kraj připravuje dotační program na ochranné prostředky pro dopravce

01.04.2020 19:06

Ministerstvo dopravy ČR poskytne prostřednictvím svého dotačního programu na ochranné chemické prostředky a ochranné pomůcky pro veřejnou dopravu krajům a vybraným dopravcům sto milionů korun.

Červíček (ODS): Královéhradecký kraj připravuje dotační program na ochranné prostředky pro dopravce
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Na Královéhradecký kraj v něm připadá zhruba půl druhého milionu. Následně kraj zveřejní vlastní dotační program určený dopravcům, kteří provozují veřejnou dopravu na území Královéhradeckého kraje.

„Nový dotační program má dopravcům pomoci s náklady, které jim vznikly v souvislosti s opatřeními na snížení rizika přenosu onemocnění COVID-19 při cestování veřejnou dopravou. Dotace se jim bude zpětně poskytovat na opatření, která provedou během března a dubna,“ vysvětlil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Výše dotace poskytované ministerstvem dopravy se pro jednotlivé kraje počítala podle počtu přepravených osob v daném kraji za jeden rok. Pro konkrétní dopravce je tedy stanovena předpokládaná částka, kterou by neměli překročit.  V takovém případě jim krajská dotace pokryje 100 procent nákladů. Podpora je určena jak pro autobusovou, tak i pro drážní dopravu.

Dotační program 20RRD08 musí ještě schválit Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje. Žádosti pak bude možné podávat od 4. 6. do 18. 6. 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …