Červíček (ODS): Modří vědí...

02.05.2016 11:49

A modří vědí… Nikoliv, že nevědí, jak uvádí nadpis článku v Lidových novinách komentující 25 let ODS.

Červíček (ODS): Modří vědí...
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

O tom, že vědí a znovu vstupují výrazně na naši politickou scénu, svědčí i samotný fakt, že otázce minulosti i současnosti věnovaly noviny celé dvě strany.

Ano, ODS si skutečně prošla situacemi nejen příjemnými, ale i velmi nepříjemnými a v jednu chvíli dokonce málem smrtícími. Naštěstí dokázala vyvinout určitou míru sebereflexe, a to ji pomohlo a pomáhá opět stoupat a jenom doufám, že se znovu stane pevnou a jedinou skutečně pravicovou stranou na naší politické scéně.

Minulost je ovšem pro ODS nesmírně důležitá. Můžeme se z ní nejenom poučit, ale hlavně musíme navázat na dobré věci, které se prokazatelně nám jako pravici při vedení země podařily.

Na věci, které měly základ v politických principech ODS, na věci, které byly pro Českou republiku důležité a nepodléhaly populistickým náladám. Hlavně se ale musíme stát srozumitelnou alternativou různým nesmyslům, které dnes podle svých rozličných nálad vytahují různé politické elity. A je mi vlastně jedno, jestli se teď bavíme o politických elitách hnutí ANO a nedávno předtím jsme se trápili ve společnosti Věcí veřejných.

První příležitost máme v krajských volbách, musíme zabránit dalšímu pokračování jakýchkoliv podob vlád komunistů. Musíme přesvědčit i voliče hnutí ANO, že jedině my se vracíme k principům pravicového způsobu vládnutí a že už nikdy nebudeme měnit názory podle toho, jak se to zrovna bude hodit. ODS musí být srozumitelný protipól nápadům levice a hnutí ANO, které se tváří, že je pravicově smýšlející.

Prostě pojďme si nejenom říci, že nám stávající procenta podpory nestačí, ale pojďme přesvědčit větší část voličů, aby nám opět začala věřit, že to co říkáme nakonec i prosadíme bez kompromisů, které se neslučují s naším přesvědčením.

Brig.gen.Mgrr. Martin Červíček
lídr kandidátky do krajských voleb 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …