Červíček (ODS): Musíme učit naše děti, jak snadné je o svobodu přijít a co stojí získat ji zpět

08.05.2019 16:50

Komentář na facebookovém profilu k oslavám konce 2. světové války.

Červíček (ODS): Musíme učit naše děti, jak snadné je o svobodu přijít a co stojí získat ji zpět
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Dnes oslavujeme 74 let od konce II. světové války a doufejme, že také poslední války na našem území. Mnoho let jsme toto výročí byli povinni slavit v duchu umělých patetických tryzen a ještě patetičtějších proslovů. Dostávali jsme seznam hrdinů hodných obdivu a byli jsme hodnoceni za účast na oněch tryznách. Naštěstí již 30 let můžeme upřímně, s obdivem a projevem úcty vzpomenout na všechny známé i bezejmenné hrdiny, kteří za naši svobodu bojovali. 

Často zmiňuji svou dlouholetou službu u policie, na kterou nepřestávám být hrdý, stejně tak jako považuji za čest své zemi sloužit. Ale přesto, že jsem snad obstál a dosáhl generálské hodnosti, ve srovnání s těmi, kteří svou službu vlasti povýšili nad své zájmy a své životy, cítím obrovskou pokoru a respekt. Patří jim vzpomínka a velké poděkování. Zmírnit prožité utrpení ani vrátit ztracené životy nelze, ale důležité je nezapomenout a nepromarnit to, zač bylo utrpením i životy zaplaceno. Nezapomenout a učit také naše děti, jak snadné je o svobodu přijít a co stojí, jí získat zpět. Učit je, že morálka, odpovědnost, stejně tak jako být hrdý na to, odkud pocházím, je důležité a určuje, kým opravdu jsme a budeme. Přeji Vám, abyste prožili příjemný den a je jedno, utrhnete-li šeříky na hrob neznámého vojína nebo do dívce do vlasů…jenom nezapomínejme, že to není samozřejmé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.