Červíček (ODS): Na všech komunikacích situaci pečlivě monitorujeme

12.10.2020 11:52

Radní Královéhradeckého kraje schválili vypracování a podání žádosti o dotaci na stabilizování a sanaci tří svahů nad silnicemi v regionu. Jedná se o skalní masivy ve Svobodě nad Úpou, Čermné a Herlíkovicích.

Červíček (ODS): Na všech komunikacích situaci pečlivě monitorujeme
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Rada pověřila Centrum investic, rozvoje a inovací přípravou a podáním žádostí o podporu do aktuální výzvy Operačního programu Životní prostředí. Naším cílem je provést stabilizaci a sanaci tří svahů nad silnicemi druhé třídy ve Svobodě nad Úpou a Herlíkovicích a silnicí třetí třídy v Čermné. Situaci pečlivě monitorujeme na všech krajských komunikacích, mým cílem je ale předcházet možnému uzavření daných úseků, kdyby se svah nad nimi stal nestabilním, abychom pak nemuseli ve spěchu hledat náhradní řešení,“ uvedl 1. náměstek pro dopravu Martin Červíček.

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

Ve stávající výzvě Ministerstva životního prostředí ČR je alokováno 100 milionů korun. Státní podpora může činit až 85 % ze způsobilých nákladů projektu.

V Čermné plánuje Královéhradecký kraj zajištění skalního svahu podél komunikace III/32549, a to pomocí zárubní zdi z kamene vysoké 1,75 až 6 metrů. Podle projektové dokumentace bude projekt stát téměř pět milionů korun s DPH.

Skalní svah nad silnicí II/295 v Herlíkovicích plánuje kraj zpevnit pomocí gabionu a zajištění svahu ocelovou sítí. V této chvíli se dokončuje projekt a koncem příštího týdne podaná žádost o stavební povolení. Předpokládané náklady jsou zatím ve výši 20–25 milionů korun, ale tuto částku upřesní dokončovaná projektové dokumentace.

Královéhradecký kraj plánuje také sanovat skalní svah naproti hotelu Prom ve Svobodě nad Úpou a zpevnit jej opěrnou zídkou. Mezi uvažovanými variantami je gabionová zeď, očištění svahu, odstranění náletů a zajištění ocelovou sítí. Celkové náklady podle projektové dokumentace jsou 5,1 milionu korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…