Červíček (ODS): Vnitro nedodržuje žádný strategický plán nutných investic

11.08.2019 8:35

Komentář na facebookovém profilu k hospodaření ministerstva vnitra

Červíček (ODS): Vnitro nedodržuje žádný strategický plán nutných investic
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Nejsem ekonom, ale minimálně v oblasti ministerstva vnitra, resp. Policie ČR a dalších bezpečnostních sborů, mám celkem fundovanou představu, jaký je skutečný stav věcí, na které se současný ministr odvolává při svých dalších a dalších žádostech o navýšení peněz. Současně zdůrazňuji, že jsem PRO navyšování SKUTEČNĚ potřebných investic do Policie a dalších souvisejících bezpečnostních sborů - ostatně po změně stavu věcí, které v posledních dnech dokola opakuje ministr vnitra, volám léta. Ale v prvé řadě by mne zajímalo, jak se nakládalo s již o 14, 3 miliard u policie a 3, 1 miliardy u hasičů (v letech 2013 – 2020) navýšenými prostředky?!

Mám pocit, a jsem přesvědčen, že není daleko od pravdy, že se začaly „nesmysluplně projídat“ na provozní a nesystémové mzdové náklady (např. na znovuzavedená místa, bez kterých by policie, jak se v minulosti prokázalo, mohla bez problémů fungovat). A co je úplně nejhorší - již navýšené prostředky se nepodařilo smysluplně utratit za INVESTICE potřebné a musely se „vracet“ do státního rozpočtu nebo utrácet za "nesmyslnosti"!

To vše jenom dokládá, že v rámci hospodaření resortu MV není, resp. se nedodržuje žádný strategický plán nutných investic. Proč ne, když se dá žádat o další, že? A tak policisté stále jezdí ve starých, už nevyhovujících autech, stále nemají moderní rádiové spojení, sjednocené IT technologie, služebny jsou jak z dávných let a hasiči – slovy ministra vnitra – mají stále staré nebezpečné žebříky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…