Česká Lípa řeší nedostatky v údržbě

04.05.2017 8:34

Rychlou reakci při údržbě zeleně, při sněhové kalamitě či svážení odpadu bude zajišťovat 11 nových pracovníků města. Tito zaměstnanci budou zařazeni do vzniklého oddělení údržby odboru technické správy majetku.

Česká Lípa řeší nedostatky v údržbě
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Operativní skupina jedenácti pracovníků bude pečovat o zeleň, pohřebiště, dětská hřiště. Budou uklízet a udržovat veřejná prostranství, vyklízet černé skládky, svážet odpad po úklidu veřejných prostranství. Podle potřeby vypomohou v příspěvkových organizacích a společnostech města,“ uvádí místostarosta Juraj Raninec.

Zaměstnanci budou proškoleni na práci se sekačkou, plotovými nůžkami, motorovou pilou a sněžnou frézou, aby mohli pracovat se stroji. Vybraní pracovníci budou řídit malé nákladní vozidlo, které bude každodenně průběžně svážet odpad poté, co pracovníci veřejně prospěšných prací uklidí. Dále budou svážet velkoobjemový odpad, který zůstává kolem kontejnerů, a biologický odpad vzniklý při údržbě zeleně a pohřebišť.

Výhodou nově zřízeného oddělení údržby bude možnost práce mimo stanovenou pracovní dobu. Zaměstnanci budou moci držet pohotovost v případě havarijních stavů. Další výhodou bude snížení finančních prostředků vynakládaných smluvním firmám za údržbu.

Do městského oddělení údržby budou kromě této pracovní skupiny zařazeni i údržbáři městského úřadu a pracovníci veřejně prospěšných prací, případně veřejné služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii