Československá strana socialistická (ČSS) stála u zlomových dnů našich dějin

13.11.2019 18:06

Stanovisko strany Národní socialisté k 30. výročí 17. listopadu 1989

Československá strana socialistická (ČSS) stála u zlomových dnů našich dějin
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

V těchto dnech si připomínáme 30.výročí listopadových událostí roku 1989. Bilancujeme i hodnotíme, často i kriticky náš polistopadový vývoj. Zároveň, jako národní socialisté jsme hrdi na to, že Československá strana socialistická (ČSS) stála u těchto zlomových dnů našich dějin. Psala historii listopadových dnů 1989. Byla tou první významnou politickou silou, která odsoudila policejní zásah proti studentům na Národní třídě v Praze.

Již v pondělí 20. listopadu bylo ve Svobodném Slově zveřejněno "Prohlášení Předsednictva ÚV ČSS a poslanců ČSS ve FS a ČNR" které, odsoudilo tento zásah. Toto Prohlášení ČSS ve Svobodném Slově, se stalo impulsem k prvním podpůrným demonstracím na Václavském náměstí před redakcí Svobodného Slova, která sídlila v budově Melantrichu. Do historie těchto listopadových událostí se tak nesmazatelně zapsal "balkon Melantrichu" který, ČSS poskytla představitelům opozičních skupin k jejich vystoupením. Zde byly také formulovány první požadavky opozice směrem ke KSČ. ČSS byla zprostředkovatelem jednání opozice s KSČ, ta proběhla v Obecním domě na nám. Republiky.

Nezapomínáme na tyto historické dny, kdy význačnou roli hrála ČSS a její Svobodné Slovo. Jejich statečný postoj je dnes záměrně zlehčován novodobými tvůrci dějin, má být dokonce zapomenut. Zásadně odmítáme záměrné přepisování dějin, tak jako nerespektování výsledků svobodných voleb. Vážíme si poctivé práce každého z nás občanů ve prospěch našeho státu, ctíme tradice, tak jako lásku k vlasti.

Dnes nesmíme zapomenout ani na studentské oběti z listopadu 1939, kdy další tisíce studentů byly převezeny do koncentračních táborů a vysoké školy byly uzavřeny.

Přes mnohá zklamání z polistopadového vývoje, jsme hrdi na události listopadových dnů před 30lety. Uvědomujeme si také, že polistopadový vývoj přinesl i rozpad Československa. Zmařil úsilí našich slavných předků z roku 1918.

Národní socialisté

V Praze 13. 11. 2019

za správnost:
místopředseda a tiskový mluvčí strany Přemysl Votava

Nár.soc. prohlášení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…