Český Krumlov: Rekonstrukce hřbitova postoupila do poslední fáze

30.10.2023 22:25 | Tisková zpráva

Stavební práce v urnovém háji jsou poslední etapou při rozsáhlé rekonstrukci hřbitova v Českém Krumlově. Celá rekonstrukce by měla být hotova do konce listopadu.

Český Krumlov: Rekonstrukce hřbitova postoupila do poslední fáze
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

V areálu hřbitova pokračují stavební práce v urnovém háji, které jsou poslední, třetí etapou rekonstrukce. Buduje se zde nový cestní systém, nová dešťová kanalizace, rozvody vody a elektřiny, vysadí se nová zeleň, zřídí odpočinková místa s lavičkami a vybudují nová stání pro kontejnery na odpad. Páteřní komunikace budou vydlážděny a na ostatních se bude zelenat štěrkotrávník. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí

Upravuje se i rozptylová loučka, která se osazuje novou zelení, dle návrhu architekta zde budou vysázeny rododendrony a břízy. Také původní nevzhledný pomník a místo k pokládání svíček nahradí zcela nové pietní místo.

V již opravených částech jsou dokončené nové chodníky, rozvody elektřiny, kompletně nové odvodnění a pokračuje výsadba zeleně. Opravy se dočká i boční zdobená brána. Nedaleko hlavního vstupu je také nově zřízen vchod do parku, kam se hřbitov bude v budoucnu rozšiřovat, neboť jeho stávající kapacita pro urnová místa už nestačí.

Blíží se období Dušiček, kdy pozůstalí uctívají památku svých zesnulých. Prosíme proto všechny, kteří chtějí hřbitov navštívit, aby dbali zvýšené opatrnosti při průchodu staveništěm, aby věnovali zvýšenou pozornost všem upozorněním a omezením v souvislosti s probíhajícími stavebními pracemi a v zájmu své bezpečnosti neporušovali žádné zákazy vstupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…