Chabr (TOP 09): Město poprvé získalo více majetku, než kterého se zbavilo

05.03.2023 21:15 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům čtyř let působení v gesci majetku hlavního města Prahy

Chabr (TOP 09): Město poprvé získalo více majetku, než kterého se zbavilo
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

I přes různé obtíže se v mé gesci majetku podařilo za poslední čtyři roky, kdy jsem byl radní, kus práce. Město poprvé od revoluce získalo více majetku, než kterého se zbavilo. Nakoupili jsme klíčové majetky pro rozvoj Prahy, pozemky pro volný čas Pražanů. Převzali jsme správu veřejného osvětlení a rozjeli jeho modernizaci, čímž se dosahuje i významné úspory na provozu a účtu za elektrickou energii. Spustil jsem instalaci fotovoltaických elektrátren na střechy městských domů, vrátili jsme pod správu Prahy teplárenských zařízení.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

Městský majetek už není dojnou krávou pro soukromý sektor, ale maximalizujeme výnosy z něj pro hlavního město Prahu. Obsadili jsme řadu prázdných městských objektů. Připravil jsem vizi rozvoje Strahovského stadionu a začal s jeho proměnou v technologické centrum, vyřešili jsme rozestavěnou budovu Palmovky pro sídlo Evropské agentury. Pražské zastávky hromadné dopravy po skoro třiceti letech se vyměňují a nepatří už soukromému investorovi, ale Praze.

Rozjel jsem směny se státem, aby jeho nevyužíváné pozemky a objekty mohly sloužit Pražanům. Je toho hodně dalšího a je stále hodně co zlepšovat. V nové radě města již pokračovat nebudu, v rámci každé koalice je třeba osobních ústupků, aby koalice mohla vzniknout. Nicméně do starého železa se nechystám. Byl jsem zvolen do pozice předsedy nově utvořeného energetického výboru.

Je to obrovská výzva. Energetika byla dlouho opomíjené téma, nicméně i s ohledem na green deal, ale také s ohledem na současnou energetickou situaci se jí dostává konečně pořádná pozornost. Je součástí každodenního života, předpokladem rozvoje společnosti, ale také i nutnou stabilitu ekonomiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.