Chabr (TOP 09): Necelá tisícovka akcionářů Pražských služeb nevyužili své možnosti výplaty

14.12.2021 20:22

Praha opět vyzývá akcionáře Pražských služeb, aby se přihlásili o svoje nevyplacené peníze

Chabr (TOP 09): Necelá tisícovka akcionářů Pražských služeb nevyužili své možnosti výplaty
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Hlavní město Praha bude znovu informovat bývalé minoritní akcionáře o výplatě protiplnění za nucený přechod akcií společnosti Pražské služby, a.s. (PS). 

Tento záměr dnes schválili pražští radní. Magistrátní odbor rozpočtu proto rozešle do konce roku nevyplaceným minoritním akcionářům informativní dopisy. Konečný termín výplaty bude k 31. lednu 2022.

Vzhledem k tomu, že se blíží datum promlčení pohledávek na výplatu protiplnění za nucený přechod akcií společnosti Pražské služby, a.s., na hl. m. Prahu, budou o této skutečnosti znovu informováni bývalí minoritní akcionáři, kteří ještě nejsou vyplaceni. Promlčení této pohledávky by znamenalo, že hl. m. Praha nebude muset bývalým akcionářům protiplnění vyplatit.

„Bývalí akcionáři Pražských služeb teď mají poslední šanci přihlásit se o svoje peníze. Město se je snažilo kontaktovat už v minulosti, ale stále existují lidé, kterým není možné dopis doručit nebo na něj dosud nereagovali. Praha proto nad rámec svých zákonných povinností znovu rozešle informační dopisy zbylým akcionářům. Po promlčení už totiž bohužel nebude možné peníze vyplatit,“ říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

„V současné chvíli je necelá tisícovka akcionářů, kteří nevyužili své možnosti výplaty. Radní dnešním rozhodnutím uložili odboru rozpočtu úkol zajistit zaslání dalšího dopisu nevyplaceným minoritním akcionářům společnosti o poslední možnosti výplaty protiplnění za nucený přechod akcií, a to do konce ledna 2022,“ uvádí radní pro oblast majetku Jan Chabr.

„Valná hromada schválila vytěsnění, tedy nucený přechod akcií Pražských služeb na hlavní město Prahu, v listopadu 2018. Uplynutím jednoho měsíce od zveřejnění zápisu rozhodnutí valné hromady o schválení vytěsnění v obchodním rejstříku, což se stalo 9. prosince 2018, přešlo vlastnické právo ke všem akciím, které hlavní město Praha dosud nevlastnilo, na hlavní město Prahu,“ doplňuje náměstek primátora Petr Hlubuček.

Akcionáři byli tehdy o schválení vytěsnění valnou hromadou informováni dopisem. Provedením vytěsnění se tak hlavní město stalo jediným akcionářem PS a poté následovala výplata protiplnění akcionářům. Výše protiplnění činila 2 928 Kč za každou akcii na jméno ve jmenovité hodnotě 1 000 Kč a 1 172 Kč za každou akcii na jméno ve jmenovité hodnotě 400 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…