Chabr (TOP 09): Snahu o získání pozemků na Vidouli završíme směnou

01.08.2019 20:46

Poslední důležité pozemky na Vidouli, kde do budoucna plánuje Praha vybudovat volnočasový areál, by mělo hlavní město získat v nejbližších měsících. Zdejší pozemky pražský magistrát vymění za jiné v oblasti Vysočan, Stodůlek a Střížkova. Lidé v Praze 5 se tak mohou těšit na nový park, cesty a venkovní hřiště. Směnu musí ještě schválit pražské zastupitelstvo.

Chabr (TOP 09): Snahu o získání pozemků na Vidouli završíme směnou
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Dohoda s vlastníkem pozemků je důležitým krokem k plánovanému vytvoření nového areálu pro veřejnost. Už v minulosti hlavní město koupilo větší část pozemků v oblasti Vidoule. „Touto směnou se nám podaří završit snahu o získání pozemků na Vidouli. Nic tak nebude bránit tomu, abychom zde vybudovali nové parky, hřiště a cesty pro veřejnost,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

O nabytí těchto pozemků Praha dlouhodobě usiluje, a to z důvodu vybudování sportovně-rekreačního areálu. Výměna pozemků tak byla jednou z posledních možností, jak mohlo město zabránit výstavbě komerčních projektů. „Společnost B+3 Real od magistrátu získá parcely, které jsou již obklopeny pozemky, které tato firma vlastní, a pro Prahu by nebylo jednoduché na nich cokoli vystavět. Touto dohodou navíc ukončíme dlouholetý soudní spor a město navíc získá doplatek ve výši 105 milionů korun,“ doplnil radní Chabr.

Záměrem hl. m. Prahy je nabytí a následné svěření části těchto pozemků do správy městské části, která bude tuto lokalitu revitalizovat tak, aby zlepšila život občanů Prahy 5. Jedná se zejména o sportovní využití. Praha 5 už v minulosti vytvořila projekt „Stolová hora - Na Vidouli“, podle kterého zde bude po svěření vybudován okruh naučné stezky, běžecký okruh, bruslařský okruh, louka pro pouštění draků, klidová zóna a přírodní sportoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…