Chalupa (ANO): Je dohoda předchozí vlády o 1,4 % HDP na obranu v roce 2020 jen cárem papíru?

25.04.2019 11:04

Vyzývám Ministerstvo financí, premiéra ČR a vládu ČR, aby tato dohoda - závazek - byla jednoznačně dodržena, neb ani já, a předpokládám že ani Hnutí ANO, si nechce dělat "z huby trhací kalendář".

Chalupa (ANO): Je dohoda předchozí vlády o 1,4 % HDP na obranu v roce 2020 jen cárem papíru?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Vzhledem k tomu, že pod Dohodou parlamentních stran, respektive stran vládní koalice v roce 2013 - 2017 na zvýšení rozpočtu pro obranu (pouze) na 1,4 procenta je za Hnutí ANO můj podpis,

VYZÝVÁM Ministerstvo financí, premiéra ČR a vládu ČR, ABY TATO DOHODA - závazek - BYLA JEDNOZNAČNĚ DODRŽENA, neb i ani já, a předpokládám že ani Hnutí ANO, si nechce dělat "z huby trhací kalendář".

ZÁROVEŇ VYZÝVÁM POSLANCE Parlamentu ČR, aby se intenzivně zabývali celou problematikou, vztahující se k závazku ČR v NATO.

Z hlediska REÁLNÉHO plánování rozpočtu pro obranu jsou pofidérní 2 procenta HDP nesmyslem a mantrou, která brání skutečně kvalitnímu plánování včetně akvizic, a zvážili možnost závazného a neměnného navyšování rozpočtu MO v absolutních číslech, cestou zákona, a to na dobu nejméně deseti let.  A to tak, aby v roce 2025 bylo dosaženo průměrné hodnoty dvou procent HDP ČR za posledních deset let.

Zároveň se osobně domnívám, že snaha ODS uzákonit ona nesmyslná 2 procenta HDP na obranu zákonem, před hlubší diskusí o problémech paralýzy plánování a akvizic v prostředí branných a bezpečnostních složek lze považovat spíše za sabotáž úsilí o obnovu bojeschopnosti armády ČR.

Děkuji

(převzato z Profilu)

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice