Chalupa (ANO): Manželství jako nárok bez ohledu jeho význam?

28.03.2019 5:36

Nikdo komunitě LGBT nebrání založit si jinou tradici, nikdo vám, vážení spoluobčané, nebrání osvojit si nějaký obdobný symbolický ´obřad´, nějak si ho nazvěte a užívejte si jej, ale manželství nechte prosím na pokoji. Moc děkuji.

Chalupa (ANO): Manželství jako nárok bez ohledu jeho význam?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Současná sněmovní, politická a občanská diskuse na téma manželství není, jak někteří argumentují, o lásce a citech.

Ta diskuse je o tisíciletém názvu a symbolu pro vztah - pouze - mezi jedním mužem a jednou ženou. Dvojicí muže a ženy, kteří se rozhodnou žít ve svazku nazývaném po tisíce let manželstvím a jehož smyslem bylo slavnostním obřadním způsob stvrdit před svým kmenem, později společenstvím / společností společnou vůli vytvořit rodinu (ne nějak zprofanovaný, ale skutečný základ státu) a byl to i závazek, které ono společenství uznalo a přijalo. 

Manželství bylo od nepaměti závazným soužitím jen a pouze muže / otce, ženy / matky a jejich dětí.... a mělo - mimo projevu a demonstrace vzájemné lásky a citu - své mnohem významnější poslání.

Poslání zajistit pokračování rodu biologickým, přírodou ověřeným způsobem rozením dětí, to jest kombinací pouze mužských a ženských pohlavních buněk a genů - což má samo o sobě, podle mne, pro lidstvo a jeho budoucnost ve vesmíru význam, který ještě nejsme schopni vůbec pochopit.

Západní civilizace je mimo jiné definována tímto vztahem – manželstvím, vztahem, který byl z důvodů cíleného záměru zajistit jistý, od jiných lidských kmenů, společností a zvyklostí (kde byly například homosexuální vztahy naprosto běžné a vyhledávané - Antika, Řím, nebo mnohoženství - Islám) odlišný směr vývoje nového typu civilizace - židovko-křesťanské. A také ho i nábožensky ochránit i prvním Mojžíšovým zákoníkem - ´deseti přikázáními´ - budeš ctít otce a matku (nepíše se tam ´ctít otce a otce´), nebudeš cizoložit, nebudeš žádostivě dychtit po ženě bližního svého....

Jako člověk, jenž žije v manželství a respektuje s tím související biologická, etická, společenská, právní i ekonomická pravidla, jako ten, komu vlastní děti říkají táto a jehož ženě říkají mami, nechci tuto hodnotu přenechat někomu jinému, stejně jako nechci darovat své děti po jejich narození nějaké bezpohlavní společnosti, jako nechci darovat svůj dům či zemi někomu cizímu...

A jednoznačně mám právo to takto vnímat a bránit to, co považuji za své tradice a tradice svých předků, za jedinečnou hodnotu civilizačního okruhu, ve kterém žiji a který považuji za svůj.

Nechť si LGBT založí jinou tradici, nechť si osvojí nějaký jiný ´obřad´, nějak si ho nazve a užívá si jej, ale manželství ať nechá, prosím, na pokoji.

Mimochodem manželství pro LGBT páry (trojky, čtyřky...) považuji za stejný nesmysl, jako když se pan Pospíšil snaží doslova blbnout mé a jiné děti tím, že se narodili jako Evropané a ne jako Češi - zvrácená logika uvažování a snaha o vymývání mozků - ve jménu čeho?!  (Nechápu, jak tihle lidé mohou být politiky...)

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.