Chalupa (ANO): Pan Kartous má obdivuhodnou fantazii

10.03.2016 15:11

Ne, že bych měl tolik volného času, nicméně nechat bez pozornosti článek pana Bohumila Kartouse, vedoucího komunikace Think-tanku EDUin (článek v MF Dnes, 10. 3. 2016, strana 24) na téma „(Ne)potřebná branná výchova“ by bylo neuctivé.

Chalupa (ANO): Pan Kartous má obdivuhodnou fantazii
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

První co jsem udělal, bylo, že jsem se podíval na web subjektu EDUin, a musím s lítostí konstatovat, že jsem se nedověděl nic konkrétního o odbornících, kteří se věnují proklamované systematické propagaci vzdělávání, škoda...

Je potřeba ocenit, že pan Kartous má obdivuhodnou fantazii, nicméně jeho fabulace na téma, co si politik myslí, na co rád vzpomíná, o čem sní je dle mého soudu více než co jiného odrazem úsloví „podle sebe soudím tebe“. Pokud by pan Kartous měl skutečně zájem zjistit, co si myslím, jsem neustále k dispozici, ale marně přemýšlím, že by mne on, nebo někdo z oněch anonymních odborníků EUDin, kdy oslovil.

Kdyby se pan Kartous skutečně poctivě zabýval tím, o čem se rádoby zasvěceně rozepsal, pak by zjistil, že se jako poslanec mimo jiné velmi intenzivně věnuji problematice Informačních a komunikačních technologií v příslušném podvýboru Hospodářského výboru PSP ČR, že jsem jedním z poslanců, který se intenzivně věnoval i přípravě Zákona o kybernetické bezpečnosti a mimo jiné jsem i místopředsedou Výboru pro obranu PSP ČR a předsedou Stálé komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství PSP ČR. Proč to zmiňuji – protože problematika tzv. Hybridní války je takříkajíc mým každodenním chlebem a příprava dětí, mládeže, celé populace na účinky této války, respektive obranu před efekty tohoto typu agrese je od počátku nedílnou součástí toho, co by se mimo jiné mělo, jako zamýšlený ucelený předmět zavést do školní výuky (tedy způsob práce s médii, práce se sociálními sítěmi, pohyb ve virtuálním prostředí při uplatňování zásad kybernetické bezpečnosti, kritické myšlení, atp.) a součástí takové výuky by se měla zřetelně prolínat i výchova k vlastenectví. Takže pane Kartousi, uctivě děkuji za námět, nicméně přicházíte s křížkem po funuse – pane Kartousi, opravdu nejsem hlupák a o tom, o čem mluvím, budete se divit, skutečně něco vím. Protože netrpím sebeklamem, třeba že bych se cítil býti odborníkem na školství, proto se radím se skutečnými experty jak z bezpečnostní komunity (AČR, PČR, HZS, ZSS...), tak i s pedagogickými odborníky námátkou Karlovy university, Maarykovy university. Pokud si chcete ukroutit hlavu údivem, myslím, že vám v tom nemohu zabránit.

Vyjadřujete se o zpovykaných politicích, zajímavý poznatek, ale možná je to jen tím, že jste se ne zcela správně informoval jak na mé aktivity a názory, nevyjímaje názory a aktivity mých kolegů i z jiných politických uskupení, a pravděpodobně jste neprojevil ani snahu, seznámit se s výsledky naší práce ve Výborech sněmovny, o nichž jsem se již zmínil. Protože pokud byste tak učinil, nemohl byste čtenáře takto dezinformovat a kritizovat něco, o čem máte evidentně jen velmi mlhavou představu.

Co říci na závěr – dočetl jsem celý příspěvek a popravdě, vlastně nevím, co nám tím chtěl autor říci, ale je evidentní, že tak jak se velmi nedostatečně informoval o mnou předložené ambici, o to více o ní píše. Na propagaci vzdělávání skutečně slušný výkoin.

Za mne – k řešení problematiky „Přípravy obyvatel na krizové situace“ (…chcete-li branné přípravy) byly vytvořeny expertní pracovní skupiny, které by za cca 2 měsíce měli předložit v pořadí druhému kulatému stolu výsledky své analýzy a návrhy na to jak dále postupovat. Tyto podklady budou podrobeny diskusi. Výsledky jednání kulatého stolu budu respektovat a budu nadále konat v souladu se svými poznatky, kompetencí a svědomím.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…