Chalupa (ANO): U politiků, dlouhodobě a pohodlně usazených ve strukturách EU propuká panika

07.03.2019 12:14

Myslím, že skončila doba, kdy bylo lze sedět na dvou (třech) židlích a vydávat to za politickou schopnost přistupovat na kompromis.

Chalupa (ANO): U politiků, dlouhodobě a pohodlně usazených ve strukturách EU propuká panika
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

3 měsíce před volbami a v aktuálních nejvyšších patrech Evropského parlamentu propuká celkem pochopitelná panika. Ostatně nejen v Bruselu – i na domácí politické scéně – Pan senátor Fischer doslova mediálně září, pan Kocáb a spol. vypisují výzvy proti V4 atd…

Proč pochopitelná?

Protože dámám a pánům takzvaný liberálním VIP demokratům (já uznávám je jen druh demokracie) začíná docházet, že asi přichází, pro ně velmi bolestný  čas zúčtování - za "práci" kterou dlouhodobě odváděli ve "prospěch?" občanů Evropského společenství národů.

Přestože na konkrétní konání měli desetiletí, teprve nyní tři měsíce před volbami začínají i oni mluvit o tom, že je potřeba EU reformovat - směšné a trapné a je otázkou, zda se politické procesy v EU již nepozorovaně posunuly za nevratný bod (právě díky nim).

Pan Macron vzívá nádherné vize, které jako paprsek světla rozráží temná mračna skepse…..bohužel se opomněl zmínit o tom, kdo tato „mračna“ nekompetence, neodpovědnosti a skepse evropských národů vůči stávající EU způsobil, z jakého důvodu se tak stalo a jaké následky by to měla znamenat pro tyto politiky - mistr Juncker, madam Merkel a Mogherini a další...

Stejně tak musím konstatovat, že s vyjádřeními pana Verhofstadta, zejména v posledním roce jeho působení v ALDE, tedy i s tímto zatím posledním bytostně nesouhlasím a jen doufám, že i ti, KTEŘÍ BUDOU ZVOLENI za Hnutí ANOzroku2019 jako zástupci České republiky (ať už jako znovuzvolení europoslanci, tak zcela noví - bývalý Pirát, kolegyně prosazující LGBT vymoženosti atp.) zásadně přehodnotí některé své postoje a významně přispějí i ke změně kursu a reformě uskupení ALDE – NEBO HO RAĎEJI OPUSTÍ.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Uskupení, které ústy pana europoslance G. Verhofstadta hovoří o trestu smrti pro organizátory Brexitu, který podporuje legálnost nelegální migrace a „obohacování“ Evropy, který je zastáncem odzbrojování legálních držitelů zbraní, hlasuje pro trestání zemí odmítajících „kvóty“, chce trestat země V4 a Maďarsko – to Maďarsko, které svým zásadovým a nekompromisním postojem a aktivitou zasadilo citelnou ránu obchodu s lidmi a zhoršování bezpečnostní situace v Evropě z jižního směru!....a další podobné názorové "perly" (někde jsem zaznamenal informaci, že ani jeho působení v Belgii nebylo úplně zářivé).

MYSLÍM ŽE SKONČILA DOBA, KDY BYLO LZE SEDĚT NA DVOU (TŘECH) ŽIDLÍCH A VYDÁVAT TO ZA POLITICKOU SCHOPNOST PŘISTUPOVAT NA KOMPROMIS.

Globální situace, stejně jako situace v EU - a jako občan ČR a Evropy to očekávám - vyžaduje jasné konsistentní postoje a řešení.

NA KOMPROMISY POLITIKŮ SE ZKROUCENÝMI PÁTEŘEMI KTERÉ NÁSLEDNĚ OHÝBAJÍ PÁTEŘE JEDNOTLIVÝM NÁRODŮM A CELÉ EVROPĚ NENÍ ANI PROSTOR, ANI ČAS!!!

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.