Chalupa: Veřejná výzva pro naše miliardáře - vlastence

26.01.2021 11:30

ANO - pochopím, že mnozí z nich nemají příliš důvěry v to, že s jejich darem naloží současná politická reprezentace hospodárně... Pak se ale musím zeptat, co míní tito bohatí a bezpochyby vlivní spoluobčané učinit pro to, aby tento pocit neměli.

Chalupa: Veřejná výzva pro naše miliardáře - vlastence
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Chalupa

S ohledem na stav naší stále silněji devastované vlasti, na nekončící zvyšování zadlužení našich potomků, obracím se s pokorou a prosbou na ty z nás, kteří byli v dobách příznivějších, výdělečně nejúspěšnější, aby věnovali část svých zisků do státní kasy tak, aby stát mohl pomoci desetitisícům těch, kteří melou doslova z posledního. Je jistě úcty hodné, že například pan premiér, který si v době svého premiérování a Covidové krize přišel na pěkných pár miliard dává - považte - celý svůj premiérský plat na dobročinné účely... nicméně MNOHEM ÚCTYHODNĚJŠÍ by bylo, kdyby věnoval státu byť jen polovinu z těchto (ne ze všech :-) miliard.A stejně úctyhodný by byl obdobný dar od našich dalších miliardářů, vlastenců - v České republice jich máme cca 210. 

ANO - pochopím, že mnozí z nich nemají příliš důvěry v to,že s jejich darem naloží současná politická reprezentace hospodárně....Pak se ale musím zeptat, co míní tito bohatí a bezpochyby vlivní spoluobčané učinit pro to, aby tento pocit/jistotu napříště už neměli.

Ono totiž asi není úplně v pořádku na jednu stranu v podstatě v pohodě vydělávat i v tom nepořádku velké peníze a na druhou se jaksi nezajímat, nestarat o to, v jakém stavu je země, v jakém stavu je legislativa, v jakém stavu je vzdělávací systém, jak funguje policie, za co utrácí naše vaše daně ministerstvo obrany, za kolik se staví dálnice  a další a další parametry fungování naší společnosti, naší vlasti.

Předem děkuji vám, které jsem oslovil, alespoň za zamyšlení.

Převzato z Profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.