Charanzová (ANO): Perzekuce a násilí. Venezuela přestává být místem pro život. Musíme to odsoudit!

06.03.2015 12:04

Ve své činnosti se europoslankyně Dita Charanzová věnuje také oblasti dodržování lidských práv. Během jednoho dne tak absolvovala dvě setkání, která by se nekonala, pokud by nedocházelo k porušování lidských práv ve státech Latinské Ameriky.

Charanzová (ANO): Perzekuce a násilí. Venezuela přestává být místem pro život. Musíme to odsoudit!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Dita Charanzová

Při prvním z nich se Dita Charanzová setkala s kubánskou opozicí, to druhé se uskutečnilo s dcerou starosty Caracasu (jednou z hlavních postav opozice současného prezidenta Madura), který byl minulý týden zatknut venezuelskou tajnou službou a uvězněn.

Právě Venezuela se za poslední rok stala nejbolavějším místem kontinentu. Situace je v této zemi naprosto šílená - chybí léky, základní potraviny, inflace dosahuje závratných hodnot, zatýkáni jsou opoziční politici, na lidech je pácháno násilí. Z těchto důvodů také  Dita Charanzová prosadila rezoluci Evropského parlamentu odsuzující kroky současného režimu.

"Svět by k těmto událostem neměl být lhostejný, také Evropa se musí jasně vymezit. Budu proto i nadále apelovat také na Evropskou komisi a Radu, abychom v tomto směru dali jasný signál, veřejně odsoudili násilí a perzekuce, a přijali i konkrétní opatření na podporu demokracie. Venezuela přestává být místem pro život," uzavírá Dita Charanzová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…