Co dělají Vaši politici? Voliči Pirátů to ví přesně

24.04.2017 15:27

Členové Pirátské strany tvrdě vyžadují transparentnost v oblasti hospodaření a rozhodování. Důslední jsou ale i k sobě.

Co dělají Vaši politici? Voliči Pirátů to ví přesně
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Všichni kandidáti Pirátské strany v Karlovarském kraji, kteří byli zvoleni do veřejných funkcí, už mají veřejně přístupné kalendáře. Voličům tak stačí jen pár kliknutí na to, aby se dozvěděli, co jejich politici právě dělají a co mají v plánu na další dny.

Koho v souvislosti s politiky nenapadla otázka: Co tam vlastně za naše peníze dělají?

„Když jsme uspěli v komunálních volbách a obsadili veřejné funkce, považoval jsem zřízení veřejného kalendáře za naprostou samozřejmost. Transparentnost je základním pilířem Pirátské strany a chtít otevřenost jen od druhých, to by bylo pokrytecké,“ říká Petr Třešňák, starosta Mariánských Lázní, krajský zastupitel a předseda Pirátské strany v Karlovarském kraji.

On i jeho místostarosta a zároveň krajský zastupitel Vojtěch Franta mají veřejný kalendář už od léta 2015. Nyní se k ním přidal i krajský radní Josef Janů. „Uvítal jsem, že se rozhodl nás následovat. Díky tomu tak mají voliči v současné době přehled o všech Pirátech v Karlovarském kraji, kteří byli zvoleni do obecních nebo krajských zastupitelstev,“ vysvětluje. „Naše práce obnáší spousty schůzek a jednání a nevidím sebemenší důvod tajit, s kým se scházíme,“ uzavírá.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…