Crha (ODS): Přecházení i průjezd budou bezpečnější

19.11.2021 9:15

Nový rondel u Sportovního ostrova se otevřel řidičům

Crha (ODS): Přecházení i průjezd budou bezpečnější
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Na hlavním průtahu městem skončila uzavírka, kterou si vyžádala stavba nové okružní křižovatky na ulici Mlýnská a Poříčí. 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí

Rondel u Sportovního ostrova se otevřel v pondělí 15. listopadu odpoledne. Řidičům se tak výrazně zjednodušil průjezd samotnou křižovatkou, zlepšil se také průjezd centrem města, kudy vedla jediná objízdná trasa.

Stavba okružní křižovatky začala letos 30. srpna. Během necelých tří měsíců se podařilo kromě samotného rondelu opravit také vodovod, odlehčovací komoru, dokončila se přeložka sítí vedoucích přímo pod novým kruhovým objezdem. Dělníci vybudovali nové chodníky, bezpečnostní zálivy nebo veřejné osvětlení.

„Byly to nelehké tři měsíce. Chtěl bych poděkovat všem občanům města Blanska za trpělivost a za to, jak jsme to všichni společně zvládli. Je jisté, že okružní křižovatka zlepší dopravu ve městě. Budovala se zejména proto, aby se ulehčil průjezd středem Blanska. Důležité pro nás bylo také zvýšit bezpečnost chodců a návštěvníků Sportovního ostrova,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Právě přecházení bylo dosud v místě velmi problematické. Chodci zde při cestě na nedaleký Sportovní ostrov Ludvíka Daňka museli zastavit dopravu na hlavním průtahu městem, bezpečné přecházení navíc komplikoval odbočovací pruh doprava, který byl souběžný s průjezdným pruhem ve směru z centra města. Křižovatka byla těžko průjezdná i pro řidiče vjíždějící na Sportovní ostrov či z něj.

„Nyní bude přecházení i průjezd bezpečnější a věřím, že doprava v místě také plynulejší. To byly ostatně hlavní důvody, proč jsme stavbu nového rondelu po letech příprav prosazovali,“ dodal starosta Jiří Crha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…