Cvalín (KSČM): Prezident Zeman podpořil Trumpa, zatímco Sobotka Clintonovou z řad „jestřábů“

25.09.2016 6:29

Je pozitivní, že máme prezidenta, který se nebojí říct svůj názor. Například to, že veřejně podpořil republikánského kandidáta Donalda Trumpa.

Cvalín (KSČM): Prezident Zeman podpořil Trumpa, zatímco Sobotka Clintonovou z řad „jestřábů“
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Názory Donalda Trumpa jsou prezidentovi Zemanovi bližší, než názory protikandidátky Hillary Clintonové. Konkrétně se jedná o názory na migraci a boj proti Islámskému státu.

Mimochodem, že premiér Sobotka podpořil v amerických prezidentských volbách Clintonovou, která se řadí k jestřábům, vypovídá cosi o jeho charakteru. Mimochodem, je zarážející, že předsedovi vlády Sobotkovi nevadí u Hillary Clintonové, že se podílela na destabilizace Sýrie či Lybie. A také je nutné zdůraznit, že Clintonová se netají tím, že by vojensky intervenovala v různých státech po celém světě. Není se čemu divit, neboť Hillary Clintonová, jak jsem již uvedl, se řadí k takzvaným jestřábům, kteří chtějí mít z USA „světového četníka“.

Samozřejmě, že premiér Sobotka může na veřejnosti vyslovit své názory. Ale někdo by měl alespoň decentně předsedu vlády poučit o tom, v jakém nebezpečí by se ocitla hlavně Evropa, kdyby se Clintonová stala prezidentkou Spojených států.

V aktuální politické situaci USA ztrácejí světový vliv. Názorným příkladem je Sýrie, ve které Rusko mistrně převzalo klíčovou úlohu a syrský konflikt vede k deeskalaci. Je nad míru jasné, že pokud v amerických volbách zvítězí kandidát z řad takzvaných jestřábů, USA budou Rusko razantně tlačit do pomyslného kouta. To by znamenalo další zvyšování napětí mezi zmíněnými velmocemi. A my, coby člen NATO, bychom bohužel těžko zůstali jen v roli pozorovatele.

Jakkoli dopadnou volby v USA, jedno je jasné. Evropa, ale i celý svět se změní. Havní je, zda-li se věci změní mírovou, či válečnou cestou.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě