Czernin (TOP 09): Věřím, že Pompeo podpoří cestu předsedy Senátu na Tchaj-wan

12.08.2020 12:00

V Senátu dnes vystoupí ministr zahraničí Spojených států amerických Mike Pompeo, který včera zahájil svou návštěvu České republiky v Plzni.

Czernin (TOP 09): Věřím, že Pompeo podpoří cestu předsedy Senátu na Tchaj-wan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrabě Czernin

„Je velmi dobře, že naši vlast navštěvují tak významní hosté, jako je ministr zahraniční Spojených států Mike Pompeo. Máme příležitost znovu si uvědomit, jak jsou pro nás transatlantické vazby důležité a kdo jsou naši spojenci. Věřím, že Mike Pompeo podpoří předsedu Senátu Miloše Vystrčila v jeho cestě na Tchaj-wan. Pokud se tak stane, bude to významný signál pro naši zahraniční politiku,“ říká první místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin.

O tématech diskuze s ministrem zahraničních věcí Spojených států na plénu Senátu jednal včera také senátní Výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

„Budeme se určitě bavit o vztazích s Ruskem a Čínou, které jsou v některých aspektech problematické. Nesmíme dopustit, aby tyto země zasahovaly do vnitřních záležitostí České republiky, v čemž nám naši spojenci mohou výrazně pomoci. Očekávám, že se budeme bavit i o kybernetické bezpečnosti nebo hybridních hrozbách, které s vměšováním Ruska a Číny do záležitostí jiných zemí úzce souvisí,“ dodává člen výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Tomáš Czernin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu