D. Váhalová (ČSSD) se opět stala místopředsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy

27.01.2015 19:02

Lednové plenární zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PS RE) ve Štrasburku zahájilo své zasedání v roce 2015 volbou předsedy a místopředsedů .

D. Váhalová (ČSSD) se opět stala místopředsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

Mezi zvolenými byla opět i česká poslankyně Dana Váhalová, vedoucí české parlamentní delegace v PS RE. Česká republika se tak v dalším roce bude znovu podílet na vedení této důležité instituce.

Významné postavení ČSSD v rámci evropských socialistických stran potvrdila také volba Dany Váhalové do předsednictva frakce socialistů v PS RE, která sdružuje v současné době 204 poslanců a poslankyň.

Lednové plenární zasedání PS RE, které potrvá celý týden, se bude především zabývat humanitární situací na Ukrajině, důsledky teroristického útoku v Paříži a jednání o pověřovacích listinách  ruské delegace v kontextu aktuální situace na Ukrajině.

Rada Evropy jako  mezinárodní vládní celoevropská organizace  47 členských států s přibližně 800 miliony obyvatel a několika zeměmi se speciálním statusem má jako  hlavní cíl vytvoření společného demokratického a právního prostoru, který zaručuje dodržování lidských práv, demokracii a respektování zákonů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…