DSZ: Nabízíme možnost kandidovat jako nezávislí kandidát bez nutnosti sbírat podpisy

09.07.2014 9:01

Nabídka DSZ - občanům Plzeňského kraje, aby se mohli snáze zúčastnit komunálních voleb a zapojit se tak do komunální politiky ve své obci či městě.

DSZ: Nabízíme možnost kandidovat jako nezávislí kandidát bez nutnosti sbírat podpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

DSZ sestavuje kandidátní listiny do komunálních voleb 2014. Jestliže Vám není osud Vaší městské části, města či obce lhostejný, kandidujte.

Pokud máte chuť začít se starat o svoje město či obec, pak Vám nabízíme kandidaturu jako nestraníci a nezávislí kandidáti na našich kandidátkách.

Poradíme, jak sestavit kandidátku, a popř. ji podáme za Vás. Poradíme i s volební kampaní a v případě zvolení i s činností v zastupitelstvu.

Nábízíme možnost kandidovat jako nezávislí kandidáti s vlastním názvem bez nutnosti dělat petici a sbírat podpisy. Jinak ze zákona musí nezávislí kandidáti či občanská sdružení nebo spolky, aby mohli kandidovat, sesbírat pod petici 7% podpisů ze všech obyvatel toho města, ve kterém by chtěli podat kandidátku.

Například v desetitisícovém městě by bylo nutné sehnat pod petici 700 občanů s trvalým bydlištěm.

My nabízíme kandidovat ve sdružení s naší DSZ, se kterou nejsou nutné žádné podpisy. Vše okolo podání kandidátky a další náležitosti bychom zařídili.

Uspět a dostat se do zastupitelstva je šance usměrňovat chod města, vznášet námitky, připomínky, které mají určitou váhu. To samé i ohledně finančních příspěvků... třeba pro sdružení, spolky, apod.

Zájemci o kandidaturu by jen dali dohromady kandidáty, resp. lidi na kandidátku, a pak nějaké body do volebního programu - co změnit, zlepšit, podpořit apod. v tom daném městě či obci. Kandidátku bychom podávali jako sdružení politické  strany a nezávislých kandidátů. S tím, že by všichni na kandidátce byli navrženi jako nezávislí kandidáti. Dá se k tomu do názvu doplnit i např.: Lepší (... název města...), Změna pro (...název města...), Za (...název města...) krásnější apod.

Volby jsou na podzim (10. a 11. října), a pak další až zase za 4 roky, takže po těchto volbách 4 roky nepůjde na vedení radnice nic změnit.

Kandidátky musí být podané nejpozději 5.srpna 2014.

 V případě zájmu se ozvěte co nejdříve.

Nabídka platí samozřejmě pro Vaše známé i z jiných měst.

ŘV  DSZ

Kontakt: Jiří Anderle, mobil: 604 513 923; email: anderlecht@centrum.cz nebo demokraticka-strana-zelenych@seznam.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…