DSZ: Nabízíme možnost kandidovat jako nezávislí kandidát bez nutnosti sbírat podpisy

09.07.2014 9:01

Nabídka DSZ - občanům Plzeňského kraje, aby se mohli snáze zúčastnit komunálních voleb a zapojit se tak do komunální politiky ve své obci či městě.

DSZ: Nabízíme možnost kandidovat jako nezávislí kandidát bez nutnosti sbírat podpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

DSZ sestavuje kandidátní listiny do komunálních voleb 2014. Jestliže Vám není osud Vaší městské části, města či obce lhostejný, kandidujte.

Pokud máte chuť začít se starat o svoje město či obec, pak Vám nabízíme kandidaturu jako nestraníci a nezávislí kandidáti na našich kandidátkách.

Poradíme, jak sestavit kandidátku, a popř. ji podáme za Vás. Poradíme i s volební kampaní a v případě zvolení i s činností v zastupitelstvu.

Nábízíme možnost kandidovat jako nezávislí kandidáti s vlastním názvem bez nutnosti dělat petici a sbírat podpisy. Jinak ze zákona musí nezávislí kandidáti či občanská sdružení nebo spolky, aby mohli kandidovat, sesbírat pod petici 7% podpisů ze všech obyvatel toho města, ve kterém by chtěli podat kandidátku.

Například v desetitisícovém městě by bylo nutné sehnat pod petici 700 občanů s trvalým bydlištěm.

My nabízíme kandidovat ve sdružení s naší DSZ, se kterou nejsou nutné žádné podpisy. Vše okolo podání kandidátky a další náležitosti bychom zařídili.

Uspět a dostat se do zastupitelstva je šance usměrňovat chod města, vznášet námitky, připomínky, které mají určitou váhu. To samé i ohledně finančních příspěvků... třeba pro sdružení, spolky, apod.

Zájemci o kandidaturu by jen dali dohromady kandidáty, resp. lidi na kandidátku, a pak nějaké body do volebního programu - co změnit, zlepšit, podpořit apod. v tom daném městě či obci. Kandidátku bychom podávali jako sdružení politické  strany a nezávislých kandidátů. S tím, že by všichni na kandidátce byli navrženi jako nezávislí kandidáti. Dá se k tomu do názvu doplnit i např.: Lepší (... název města...), Změna pro (...název města...), Za (...název města...) krásnější apod.

Volby jsou na podzim (10. a 11. října), a pak další až zase za 4 roky, takže po těchto volbách 4 roky nepůjde na vedení radnice nic změnit.

Kandidátky musí být podané nejpozději 5.srpna 2014.

 V případě zájmu se ozvěte co nejdříve.

Nabídka platí samozřejmě pro Vaše známé i z jiných měst.

ŘV  DSZ

Kontakt: Jiří Anderle, mobil: 604 513 923; email: anderlecht@centrum.cz nebo demokraticka-strana-zelenych@seznam.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce