DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Plošné šíření jedu je velkým nebezpečím pro vše živé

12.08.2019 4:33

Prohlášení k plošnému použití jedů na hubení hraboše polního v krajině

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Plošné šíření jedu je velkým nebezpečím pro vše živé
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT /DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT/ je pobouřena návrhem Ministerstva zemědělství na použití velmi nebezpečného jedu Stutox II, jedu na bázi fosfidu zinečnatého, určeného k hubení hraboše polního v naší krajině.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT upozorňuje, že plošné šíření jedu je velkým nebezpečím pro vše živé, pro všechna zvířata a živočichy. Hrozba otravy hrozí i domácím zvířatům.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT proto podporuje všechny iniciativy, akce a petice, které proti tomuto kroku MZ vystupují. DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ke všem těmto akcím připojuje.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT nechápe, že se nikdo nepozastaví nad tím, jaký strašný účinek má tento jed, resp. jakou krutou smrtí pak tato zvířata umírají. DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je už ze zásady proti používání jedů vůči jakýmkoli živým tvorům. Proto protestuje i proti tomuto záměru bezcitného zabíjení hrabošů polních, kdy bolestivá smrt přichází až po několika hodinách velkého utrpení.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT vyzývá Ministerstvo zemědělství, aby od tohoto nešťastného a nebezpečného kroku upustilo a naopak se zasazovalo o větší ochranu zvířat i přírody a o zdravé zemědělství, např. tím, aby nepodporovalo používání pesticidů.

ŘV DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…